suc de morcov
Tratamentul cu echinacea (Echinacea purpurea)

Dozele repetate de echinacea sporesc imunitatea organismului dumneavoastra la marea majoritate a bolilor infectioase, pornind de la cele respiratorii si pana la cistite, anexite etc.
Vitamine si minerale in fructe si legume

In compozitia fructelor si legumelor intra in primul rand apa, si anume, in proportie de 80-90%. Bogat reprezentate sunt si glucidele si levuloza, care sunt foarte folositoare pentru organismul uman.
Prepararea alifiilor

Va prezentam aici cateva retete de preparare ale unor alifii extrem de bune pentru tratarea unor boli.
Proprietatile fructelor si legumelor

Fructele si zarzavaturile au valori nutritive si calorice cunoscute de toti . Este bine de stiut, ca sub raport caloric, de exemplu, 100 de grame de struguri de buna calitate echivaleaza cu o cantitate similara de carne slaba de vaca sau de peste. In acelasi timp, merita sa stiti ca banalul cartof se constituie in materia prima a celei de-a doua paini a spetei umane.
Principalele proprietati ale sucurilor de fructe si de legume

Actiunea nutritiva si energetica, asadar calorica, este cu atat mai mare cu cat suportul glucide este mai bine reprezentat. Astfel 100 ml suc de ananas ne furnizeaza 54 de calorii, 100 g portocale 49 de calorii, 100 g mere 52 de calorii, iar 100 g struguri intre 76 - 99 calorii.
Reduceti stresul cu numai cateva exercitii Qigong

La sfarsitul unei zile haotice mai aveti timp ca sa va intindeti spatele confortabil, sa va linistiti foamea sau sa va relaxati pentu a scapa de durerea de cap? Va prezentam in continuare cateva sfaturi si exercitii pentru a ramane flexibili si calmi intreaga zi, cu ajutorul unei practici vechi chinezesti - Qigong.
Medicina alternativa naturista
Medicina naturista prezinta avantajul de a interveni in planul preventiv, un aspect prea des neglijat
Begonia luxurians

Denumire populara: begonia cu frunze de palmier, begonia. Familie: Begoniaceae. Begonia luxurians trebuie asezata intr-o zona protejata de vant, cu umbra partiala (lumina este bine sa fie filtrata...
Beneficiile consumului de struguri si must

Strugurii si mustul, consumate cu regularitate au un efect reconfortant asupra organismului.
Painea alba creste riscul de cancer

Conform unui studiu recent, consumul de paine alba in cantitati mari are ca efect cresterea riscului de imbolnavire cu un tip de cancer care ucide mii de oameni anual.
Ce sunt alimentele organice?

Consumul alimentelor organice este bun pentru sanatate. Pe langa exercitiile fizice este bine sa aveti si un regim alimentar sanatos. O parte importanta din acest regim o pot constitui alimentele organice. De ce sa optati pentru o alimentatie organica, incercam sa va explicam in acest articol.
Primul drum verde din Romania
Vineri a fost inaugurat Drumul mostenirii maramuresene, primul Greenway (drum verde) din Romania. In prezenta presedintelui Fundatiei Ecologic, realizatorul proiectului, si a primarului din Ocna Sugatag, drumul a fost deschis pentru turisti
Mitul plantelor care mananca oameni

Exista oare plante care sa se hraneasca cu carne? Mai mult, exista oare plante care sa se poata hrani cu oameni? Raspunsul la prima intrebarea este da, exista in lume specii de plante carnivore, care se hranesc cu carne...
Bilantul proiectului Pamant curat - om bogat!

Asociatia ALMA-RO a prezentat bilantul proiectului
Pamant curat, om bogat!, desfasurat in perioada ianuarie-octombrie 2006. Principala sa tema a fost respectarea codului de bune practici agricole si a politicilor de mediu europene care vizeaza normele de aplicare a fertilizantilor chimici in agricultura
Varza de Bruxelles
Varza de bruxelles este o leguma din soiurile tarzii, care creste lent si care face parte din familia verzei. Mugurii arata ca niste verze in miniatura si se formeaza pe tulpina...
Iedera in casa si in gradina

Iedera este denumirea generica data plantelor cataratoare cu tulpini foarte lungi, lemnoase, care se pot raspandi atat pe orizontala alcatuind un covor verde sau pe verticala, folosindu-se de orice suport precum ziduri, arbori, stanci.
Cum se recolteaza plantele medicinale

Foarte apreciate pentru efectele lor benefice, plantele utilizate in tratamentele naturiste ale unor afectiuni pot fi recoltate chiar de noi, daca stim sa respectam cateva reguli simple.
Sulfina Barbu monitorizeaza pata de petrol de la fata locului
In permanenta, se monitorizeaza deplasarea undei poluante si se actioneaza pe senalul navigabil cu material absorbant biodegradabil. Pana la ora 20 a zilei de 3 octombrie 2006, nu a fost afectat malul romanesc al fluviului.
Coleusul este usor de ingrijit

Plantele Coleus sunt rezistente si usor de cultivat. Aceste plante sunt cel mai bine cunoscute datorita culorii lor stralucitoare si varietatii formelor frunzisului.
Cel mai batran gradinar din lume

La venerabila varsta de 103 ani, Jim Webber din Marea Britanie poate fi desemnat fara tagada cel mai batran gradinar din lume. Conform presei britanice, seniorul nu si-a luat niciodata concediu, iar intrebat cand se va pensiona, raspunde simplu: Cand o sa imbatranesc!
Ziua Internationala a Vegetarienilor va fi serbata si la Bucuresti

Societatea Vegetarienilor din Romania organizeaza duminica, 1 Octombrie, o serie de evenimente cu ocazia Zilei Internationale a Vegetarianismului.
Energia regenerabila, o solutie pentru reducerea poluarii
Autoritatile romane vor analiza legislatia pentru a vedea daca pot introduce anumite facilitati pentru cei care produc si folosesc energie regenerabila, informeaza biroul de presa al guvernului
Un pastarnac a fost declarat cea mai urata leguma

Neobisnuitul concurs al legumelor urate este organizat anual, in Marea Britanie, de asociatia National Trust, care isi propune astfel sa dea o sansa si acelor legume care au un gust extraordinar dar sunt respinse datorita aspectului.
Zacusca cu masline

Ingrediente:
1,5 kg ceapa
400 ml ulei
2 kg ardei gras...
Zacusca de ghebe

Ingrediente:
2,5 kg ghebe
1 kg gogosari
1,5 kg rosii
Plantele sanitar

In lumea plantelor intalnim specii care sunt rezistente la unii daunatori si care pot proteja si plantele invecinate de actiunea acestora. Rezistenta lor este data de continutul de substante precum alcaloizii, uleiurile volatile sau fitofungicidele, care indeparteaza insectele daunatoare si inhiba dezvoltarea ciupercilor patogene.
Importanta humusului

Humusul este materia organica descompusa din sol, pe care o gasim pana la o adancime de 20-30 cm. El asigura hrana plantelor si tot el reprezinta un factor de protectie impotriva bolilor