tehnologie crestere ciuperci
Grãdina Botanicã "Alexandru Borza" a Universitãþii "Babeº-Bolyai" Cluj-Napoca
Grãdina Botanicã este o instituþie ce aparþine Universitãþii Babeº-Bolyai ºi a fost fondatã în 1920 de prof. Alexandru Borza. Se întinde pe o suprafaþã de peste 140.000 mp, solul sãu fiind adecvat pentru creºterea plantelor din toatã lumea. Colecþia sa constã în 10.000 de taxoni cultivaþi în sere sau în sectoarele exterioare ale grãdinii. Ingrediente: 1,3 kg fructe, 1 kg zahar, zeama de la o lamiie (50 ml) sau… Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg coacaze rosii sau albe, 30-50 ml zeama de lamiie… Ingrediente: 1 kg fructe (fragi, zmeura, mure), 1 kg zahar, o lamiie… Ingrediente: 1 kg capsune, 1 kg zahar, 1/2 l apa, 30-50 ml zeama de lamiie… Ingrediente: muschi din carnea dorita (porc, vita, vitel saui miel), ulei… Ingrediente: 4 oua mari, 500 ml lapte, 100-150 g zahar, coaja de lamiie… Ingrediente 3 albusuri, 150 g marmelada de caise, 150 g zahar tos… Ingrediente: 250 ml lapte, 1 plic vanilie, 120 g ciocolata sau 2 linguri cacao… Ingrediente: 1/4 kg branza de vaci, 1 ou, 1 lingura cu varf de zahar… Ingrediente: carne de vinat, aspic. Preparare: Aspicul se va prepara… Ingrediente: 600-700 g de carne, 100 g ceapa, 100 ml smintina Ingrediente: spirale - 400 g, ciuperci 200 g, cascaval ras 40 g, smantana 4 linguri Ingrediente: spaghetti, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, cimbru, margarina Ingrediente: 350 g macaroane, 200 g branza de oi, 3 linguri unt, sare Ingrediente: 1 ou, gris o data si jumatate cit greutatea oului Ingrediente: 1/2 carne de miel, cca 300 g frunze de macris Ingrediente: 8 ciuperci mari, 2 oua, 2 linguri unt, 1 ceapa, 1 piept pui Ingrediente: 300 gr ciuperci, 4 oua, 400 g ulei, sare, 2 linguri zeama lamaie