temperaturi septembrie insula santoriniindex.php
Grãdina Botanicã "Alexandru Borza" a Universitãþii "Babeº-Bolyai" Cluj-Napoca
Grãdina Botanicã este o instituþie ce aparþine Universitãþii Babeº-Bolyai ºi a fost fondatã în 1920 de prof. Alexandru Borza. Se întinde pe o suprafaþã de peste 140.000 mp, solul sãu fiind adecvat pentru creºterea plantelor din toatã lumea. Colecþia sa constã în 10.000 de taxoni cultivaþi în sere sau în sectoarele exterioare ale grãdinii. Virozele sint boli cu caracter infectios, provocate de agenti patogeni, numiti virusuri. In tara noastra au fost semnalate, la vita de vie, o serie de viroze... Boala este produsa de ciuperca Gleosporium ampelophagum. Sint atacate toate organele aeriene ale vitei de vie, in special primavara sau la inceputul toamnei... Ingrediente: zarzavat. Preparare: Metoda presupune conservarea zarzavatului prin deshidratare… Ingrediente: 1 l otet, 1/2 kg zahar, sare, foi de dafin, 300-400 g hrean… Ingrediente: 1 kg must de struguri proaspat, nefermentat,1 kg zahar, vanilie… Ingrediente: Fructe fierte ramase de la peltea, pentru 1 kg fructe, cite 1 kg zahar… Ingrediente: 30-40 ml zeama de lamiie sau 50-100 g glucoza, 1/2 kg zahar… Ingrediente: 10 kg caise, 5 kg zahar. Preparare: Caisele bine coapte… Ingrediente: 300-400 g carne de porc, vitel, vaca sau ovine, 300 g ceapa… Ingrediente: muschi din carnea dorita (porc, vita, vitel saui miel), ulei… Ingrediente: carne de miel, piper, boia dulce de ardei, untdelemn… Ingrediente: Aluat: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml ulei. Umplutura… Ingrediente: 4 oua mari, 500 ml lapte, 100-150 g zahar, coaja de lamiie… Ingrediente: 1/4 kg branza de vaci, 1 ou, 1 lingura cu varf de zahar… Ingrediente: 2-3 banane bine coapte (cca 300 g ), 50 g zahar, o lingura… Ingrediente: 150 ml. vin alb, 200 g. zahar, 5 galbenusuri, esenta de vanilie… Ingrediente: carne de vinat, aspic. Preparare: Aspicul se va prepara… Ingrediente: spirale - 400 g, ciuperci 200 g, cascaval ras 40 g, smantana 4 linguri Ingrediente: spaghetti, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, cimbru, margarina