toamna foto
Grãdina Botanicã Macea a Universitãþii de Vest Vasile Goldiº
Obiectiv de patrimoniu natural, obiectiv ºtiinþific dar ºi cultural, Parcul dendrologic ºi ulterior Grãdina Botanicã Universitarã Macea are o istorie de peste 250 de ani. Întinsã pe o suprafaþã de 20,5 ha, cuprinzând peste 2.000 unitãþi taxonomice, plantele lemnoase cât ºi o bogatã colecþie de plante erbacee, Grãdina Botanicã este organizatã pe sectoare.
BEGONII - decorative prin frunze sau diversitate in forme si nuante

Des intalnita in colectiile multor iubitori de plante de apartament, begonia este cultivata mai ales pentru frumusetea florilor, pentru diversitatea formelor si culorilor. Nu multi stiu insa, ca exista si begonia care se cultiva pentru aspectul deosebit al frunzelor.
Gradina Botanica Universitara, Craiova

Gradina Botanica Universitara "Alexandru Buia" din Craiova a fost fondata in 1952 sub conducerea stiintifica a profesorului dr. univ. Alexandru Buia, profesor de botanica si mai apoi Rectorul Institutului Agronomic din Craiova.
Rapini

Foarte popular in ultimii ani in bucataria italiana si asiatica, seamana cu broccoli, cu mici buchete de muguri si frunze cu margine zimtata. Este bogat in calciu si fier.
Ghivece originale, la indemana oricui

Adunati materialele necesare si fiti gata de un weekend in care sa dati drumul fanteziei pentru a crea ghivece de flori asa cum nu mai are nimeni...
French coffee

Ingrediente:
3 cl brandy
1 portie espresso
2 linguri zahar...
Gradina Botanica a Institutului de Cercetari Biologice, Jibou

Grãdina Botanicã din Jibou a fost înfiinþatã în 1968 ca bazã didacticã. Grãdina ocupã o suprafaþã de 24 ha pe vestigiile unui vechi parc de agrement din preajma castelului medieval, fostã reºedinþã nobiliarã a familiei Wesselényi.
Grãdina Botanicã a Universitãþii de Medicinã ºi Farmacie, Târgu - Mureº,
Grãdina Botanicã aparþine Universitãþii de Medicinã ºi Farmacie din Târgu-Mureº, Facultatea de Farmacie. Scopul înfiinþãrii ei a fost în primul rând cel didactic, acordându-se însã o mare atenþie cercetãrii, mai ales în domeniul plantelor medicinale. Grãdina Botanicã ocupã o suprafaþã de 3,7937 ha, ºi prezintã un specific aparte,