Demo magazin virtual Publicitate:

tufe de gradina

Supa de rosii cu carne

Supa de rosii cu carne Ingrediente: carne cu mult os de pui, morcov, patrunjel, ceapa...

Bay Breeze

Bay Breeze Ingrediente: 4 cl. vodka 4 cl. suc de ananas 4 cl. suc de afine...

Inghetata irlandeza

Inghetata irlandeza Ingrediente: 4 galbenusuri 3/4 cana zahar 3/4 cana lapte...

Budinca cu branza de vaci

Budinca cu branza de vaci Ingrediente: 300 g branza de vaci 100 g unt...

Cactusi si plante suculente. Haworthia.

Cactusi si plante suculente. Haworthia. Familie: Asphodelaceae Origine: Africa de Sud, Madagascar Haworthia este un gen de planta suculenta care i-a fascinat pe colectionari inca de la inceputul secolului al 17-lea, cand era privita ca fiind aloe - de fapt ea este doar inrudita cu aloe si gasterias.

Rum Runner's Ruby Red

Rum Runner's Ruby Red Ingrediente: 9 cl whisky 15-18 cl suc de grapefruit rosu apa tonica

Nymphaea (Nufarul)

Nymphaea (Nufarul) Nufarul este o planta care infrumuseteaza lacul sau iazul din gradina cu forma sa frumoasa si cu gama larga de culori care variaza de la alb si albastru la nuante de roz si rosu. Unele specii chiar isi schimba culoarea in timp, cum este Nymphaea Indiana, de la galben-auriu inspre rosu auriu.

Crema de mere

Crema de mere Ingrediente: 750 g mere ionatane 1/2 baton vanilie

Nu taiati acum hortensiile din gradina !

Nu taiati acum hortensiile din gradina ! Hortensiile din specia Hydrangea macrophylla fac boboci deja de la sfarsitul verii. Ei ierneaza pe crengi si se deschid in anul urmator.

Saxifraga

Saxifraga 	Specia cultivata este S.sarmentosa, care se prezinta sub forma unei tufe pitice, cu inaltimea de 15-20 de cm. Frunzele de forma rotunda, culoare verde-oliv, cu nervuri pe partea superioara si purpuriu pe partea inferioara sunt usor pubescente si au marginea dintata. Florile sunt mici, simple si albe. Elementul decorativ este oferit de numerosii stoloni, lungi si subtiri, ce poarta plantute asemanatoare plantei mama.

Cyrtomium

Cyrtomium 	Cyrtomium falcatum este o feriga mai rezistenta la conditiile de vegetatie. Se prezinta sub forma unei tufe, cu un rizom gros, scurt si cu solzi mari. Frunzele imparipenate sunt lungi de 40-60 de cm. Aceasta specie are frunze foarte decupate si ondulate.