Demo magazin virtual Publicitate:

udarea plantelor

Gradina Botanica a Institutului de Cercetari Biologice, Jibou

Gradina Botanica a Institutului de Cercetari Biologice, Jibou Grdina Botanic din Jibou a fost nfiinat n 1968 ca baz didactic. Grdina ocup o suprafa de 24 ha pe vestigiile unui vechi parc de agrement din preajma castelului medieval, fost reedin nobiliar a familiei Wesselnyi.

Grdina Botanic a Palatului Copiilor, Tulcea

Grdina Botanic din Tulcea este un cadru adecvat pentru experiment, cercetare i protecia speciilor rare din flora spontan a Dobrogei. Din toate timpurile, viaa omului a fost condiionat de cea a plantelor, contactul cu plantele determinnd omul s le cunoasc tainele i s mbine ct mai armonios utilul cu frumosul.

Grdina Botanic a Universitii de Medicin i Farmacie, Trgu - Mure,

Grdina Botanic aparine Universitii de Medicin i Farmacie din Trgu-Mure, Facultatea de Farmacie. Scopul nfiinrii ei a fost n primul rnd cel didactic, acordndu-se ns o mare atenie cercetrii, mai ales n domeniul plantelor medicinale. Grdina Botanic ocup o suprafa de 3,7937 ha, i prezint un specific aparte,

Molia strugurilor

Eudemisul (Lobesia botrana) este un fluture mic, de culoare cenusie, cu aripile dinainte pestrite. Are 3 generatii pe an. Primavara, in luna mai, apar fluturii...

Erinoza vitei de vie

Erinoza vitei de vie sau basicarea este o consecinta a atacului produs de un paianjen microscopic Eriophyes vitis. Primavara, paianjenii ies din locurile de...

Paianjenul rosu al vitei

Tetranychus urticae sau Tetranychus altheae este raspindit in toate podgoriile din tara noastra. Ataca frunzele pe fata inferioara, unde tese un paienjenis fin...

Cancerul bacterian al viei

Boala este produsa de bacteria Agrobacterium imefaciens care traieste in sol si patrunde in tesuturi, prin rani. Se manifesta pe elemetele lemnoase ale butucului...

Narcissus cyclamenus

Narcissus cyclamenus Denumire populara: narcisa cyclamenus. Familie: Amaryllidaceae. Narcissus cyclamineus are cate o floare pe fiecare tulpina, intoarsa la un unghi perfect, cu petalele intoarse in partea opusa corolei (se aseamana cu cyclamenul...

Conserva de zarzavat

Ingrediente: zarzavat. Preparare: Metoda presupune conservarea zarzavatului prin deshidratare

Gogosari in otet

Ingrediente: 1 l otet, 1/2 kg zahar, sare, foi de dafin, 300-400 g hrean

Dulceata de visine

Ingrediente: 1,3 kg fructe, 1 kg zahar, zeama de la o lamiie (50 ml) sau

Peltea de struguri

Ingrediente: 1 kg must de struguri proaspat, nefermentat,1 kg zahar, vanilie

Peltea de gutui

Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg zahar, 1 l zeama in care au fiert gutuile

Pasta de gutui

Ingrediente: Fructe fierte ramase de la peltea, pentru 1 kg fructe, cite 1 kg zahar

Dulceata de prune coapte

Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg prune curatate de coaja si simburi

Dulceata de piersici

Ingrediente: 1 kg piersici, cintarite dupa ce au fost curatate de coaja

Dulceata din coaja de portocale

Ingrediente: 30-40 ml zeama de lamiie sau 50-100 g glucoza, 1/2 kg zahar

Dulceata de struguri

Ingrediente: 1 kg struguri, cintariti dupa ce au fost curatati de coaja si seminte

Dulceata de caise

Ingrediente: 1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamiie

Dulceata de gutui

Ingrediente: 1 kg zahar, 600 g gutui cantarite, dupa ce au fost taiate sau rase

Dulceata de capsune

Ingrediente: 1 kg capsune, 1 kg zahar, 1/2 l apa, 30-50 ml zeama de lamiie

Friptura la gratar

Ingrediente: muschi din carnea dorita (porc, vita, vitel saui miel), ulei

Friptura de miel la cuptor

Ingrediente: carne de miel, piper, boia dulce de ardei, untdelemn

Crema de lamaie

Ingrediente: 4 oua mari, 500 ml lapte, 100-150 g zahar, coaja de lamiie

Crema de mere

Ingrediente: 750 g mere ionatane, 1/2 batoane de vanilie, 3-4 foi gelatina

Iepure cu smantana

Ingrediente: 600-700 g de carne, 100 g ceapa, 100 ml smintina

Spirale cu ciuperci

Ingrediente: spirale - 400 g, ciuperci 200 g, cascaval ras 40 g, smantana 4 linguri