Demo magazin virtual Publicitate:

vita de vie in sera

Ciorba de fasole boabe

Ingrediente: 150-200 fasole boabe, morcov, patrunjel, o ceapa

Compot de cirese

Ingrediente: 3 kg visine sau cirese sau combinate intre ele, 1 kg zahar

Ciorba de dovlecei

Ingrediente: Maruntaiele si partea din spate de la un pui, sau carne de vitel

Cirese confiate

Ingrediente: 1 kg cirese (curatate de simburi) cu pulpa mai tare, 1 kg zahar...

Conserve pentru placinta

Ingrediente: Prune brumarii de toama, cirese sau visine, zahar (100 g la 1 kg fructe)

Paste cu pui

Ingrediente: 1 piept de pui, 1 punga de pasta farfales, 2 cepe mici

Compot de piersici

Ingrediente: 4-5 kg fructe (piersici, caise sau pere, de un singur fel sau

Snitel vienez (in pesmet)

Ingrediente: carne de orice animal, piper, oua, sare, pesmet, ulei

Snitele cu ceapa

Ingrediente: 300-400 g carne de porc, vitel, vaca sau ovine, 300 g ceapa

Friptura de porc

Ingrediente: carne de porc, ulei sau untdelemn, piper, sare, usturoi, cimbru

Supa crema de broccoli si morcovi

Supa crema de broccoli si morcovi Iata o supa usoara si foarte buna mai ales pentru cei care tin regim de slabire. Naturala si cu putine calorii.

Gras ameliorat

Pomul este de vigoare mare, rodeste pe ramuri mijlocii care sunt bine garnisite cu buchete de mai. Este partial autofertil. Fructele sunt mari...

Seleniul si efectele sale asupra sanatatii

Seleniul si efectele sale asupra sanatatii Importanta acestui oligoelement nu trebuie judecata dupa cantitatea zilnica recomandata. Pe masura ce comunitatea stiintifica observa actiunea seleniului, se constata formidabila sa importanta in realizarea functiilor vitale ale organismului.

Gradina Botanica a Institutului de Cercetari Biologice, Jibou

Gradina Botanica a Institutului de Cercetari Biologice, Jibou Grdina Botanic din Jibou a fost nfiinat n 1968 ca baz didactic. Grdina ocup o suprafa de 24 ha pe vestigiile unui vechi parc de agrement din preajma castelului medieval, fost reedin nobiliar a familiei Wesselnyi.

Culoarea alimentelor

Culoarea alimentelor este indiciul unei anumite doze de elemente nutritive pe care acestea le contin. Oricine poate distinge sursele anumitor vitamine sau minerale daca se ghideaza dupa acest principiu.