Activitatile lunii noiembrie in gradina

 Toamna tarzie ne intampina cu zile tot mai ploioase, friguroase si un peisaj monoton, specific lunii noiembrie. Un calendar al activitatilor acestei luni in gradina este binevenit chiar daca majoritatea gradinarilor se gandesc deja la primavara, cand vor putea admira din nou frumusetea plantelor ingrijite de-a lungul timpului cu pasiune.

Intai incercati sa analizati ce activitati ar fi necesare in gradina si inainte de pregatirile de sarbatori incercati sa gasiti putin timp pe care sa il petreceti afara, pregatind plantele de iarna.

Curatati arborii, arbustii si plantele care inca mai au o culoare verde de frunzele uscate. Acestea pot atrage daunatori ce v-ar putea distruge recolta anul viitor. De asemenea, curatand cu grija plantele, este posibil ca sarbatorile de iarna sa fie intampinate de boboci ce stau sa infloreasca din nou. Frunzele le puteti folosi pentru compost si pentru a acoperi pamantul inainte de prima ninsoare.

Nu uitati de asemenea sa treceti pe lista activitatilor lunii noiembrie si pregatirea instrumentelor de gradinarit. Dupa ce intregul sezon au contribuit la infrumusetarea gradinii merita ascutite si pregatite pentru sezonul viitor.

Puteti de asemenea sa fortati anumite plante cu radacina bulb sa infloreasca special pentru sarbatori.

Alaturi de aspectele mentionate ar fi indicat sa adaugati si materie organica in compozitia solului. Dupa aceasta etapa acoperiti straturile pentru a le proteja de ploile excesive, specifice toamnei. In caz contrar toti nutrientii vor fi irositi in zadar.

Chiar si dupa ce ati acoperit pamantul cu frunze si v-ati asigurat ca acesta are in compozitie nutrientii de care au nevoie plantele pentru a se dezvolta corespunzator, trebuie sa continuati sa rupeti buruienile, pentru ca la primavara sa nu aveti prea multe batai de cap din cauza acestora.

In zonele unde inghetul vine ceva mai greu, noiembrie este luna ideala pentru divizarea plantelor perene. De asemenea puteti planta trandafiri, anemone, frezii, crini si chiar legume.

Sursa foto: 1

Articole asemănătoare

  • Cum puteti folosi resturile din bucatarie in gradina

    Cojile de ou ajung invariabil sa fie aruncate, dar pot fi utilizate in gradina pentru a oferi pamantului un plus atat de necesar de calciu, fie ingropate in sol in apropiere de flori, legume sau arbusti, fie tinand cojile in apa si folosind apoi lichidul pentru a stropi gradina.

  • Ce noutati aduce sfarsitul verii in gradina de legume

    Asa cum ne-am obisnuit, la incheierea sezonului estival, reflectam la schimbarile produse in gradina de acest moment. Doar cateva zile ne mai despart oficial de toamna, iar acest lucru reiese cel mai lamurit din gradul de maturare al fructelor si legumelor.

  • Activitati de toamna in gradina

    Anotimpul tomnatic este ideal pentru a da startul pregatirii gradinii pentru iarna. Lunile septembrie si octombrie nu sunt foarte friguroase si aveti oportunitatea sa iesiti in gradina cat inca vremea este relativ prietenoasa, pentru a aranja straturile inainte de venirea inghetului.

  • Primavara se da startul la curatenia in gradina

    Primavara, cand soarele isi face aparitia, este potrivit sa dati startul curateniei in gradina.

  • 10 sfaturi care va vor usura munca in gradina

    A munci mai putin in gradina nu inseamna sa nu alocati plantelor destul timp, ci sa eficientizati timpul pe care il aveti pentru a avea o gradina de vis.


Warning: fopen(cache/18a751468e137be185e8c06107890fb9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139