Aeschynanthus

Denumire stiintifica
Aeschynanthus

Denumire populara
Eschinantus

Specii si varietati
A. lobbianus (A. javanicus); A. marmoratus; A. speciosus

Este o planta curgatoare, foarte bogata in frunze si care infloreste tot timpul anului. Floarea este tubulara, rosie sau verde, cu gatul galben, striat, iese din teaca bruna-purpurie si pufoasa a caliciului.

Ingrijire
Are nevoie de multa lumina, dar trebuie evitata expunerea la soare direct. Se uda rar iarna si des in celelalte anotimpuri. Primavara, la fiecare 2-3 ani, se aplica transplantarea in pamant proaspat. Fertilizarea se face frecvent vara si se intrerupe pe timp de iarna.

Articole asemănătoare

  • Plante cu inflorire de sezon

    Cu siguranta cei care detin in proprietate o gradina, oricat de mica, se bucura multe luni din an de beneficiile unei oaze de verdeata. E foarte adevarat ca trebuie sa si depuna ceva eforturi pentru a se bucura de o gradina frumoasa.

  • Expozitie florala in Parcul Herastrau

    In Parcul Herastrau s-a desfasurat intre 16 si 18 mai una din din cele cateva expozitii anuale de plante si flori, la intrarea Charles de Gaulle, pe o intindere de cateva sute de metri patrati.


Warning: fopen(cache/7a7d82bcadb14ba7ad609841b9f8fe70) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139