Anason

AnasonFamilia Umbeliferae

Efecte benefice: stimulent al functiilor pancreatice, antispastic, carminativ, aromatizant, expectorant, stimuleaza apetitul, antihelmintic

Mod de preparare si administrare:
-infuzie: o lingurita la 300 ml apa clocotita; dupa 20 de minute se strecoara; se bea fractionat in 3 reprize inaintea meselor principale. Se utilizeaza scurt timp, utiizarea indelungata avand efecte negative datorita anitolului toxic 
 

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Ceai cu anason stelat si scortisoara

    Un ceai parfumat si dulce, bun pentru a da un plus de energie si buna dispozitie, plin de vitamine si antioxidanti.

  • Vin rosu fiert cu portocale si mirodenii

    Una dintre retetele clasice pentru lunile tot mai reci ale anului, cu un vin rosu dulce sau demisec, dupa gust, portocale dulci, scortisoara, cuisoare, putin anason (pentru acele miresme aduse din tari indepartate), totul baut cald.

  • Ceai digestiv cu anason si scortisoara

    Un ceai cu arome complexe, care va usura digestia dupa o masa copioasa alaturi de familie si prieteni. Notele exotice ale scortisoarei intalnesc anasonul si citricele, pentru ca ghimbirul picant sa adauge acel plus aromatic necesar.

  • Remedii naturiste cu anason stelat

    Folosit traditional in medicina chineza, anasonul stelat are efecte antibacteriene, antiinflamatorii si detoxifiante.

  • Cocktail cu anason stelat, sirop de artar si whiskey

    Un amestec plin de arome exotice, perfect pentru iarna, in care veti intalni taria de whiskey sau bourbon, notele stranii de anason stelat si scortisoara, dulceata intensa a siropului de artar.


Warning: fopen(cache/7a4e632fb7d68f6470d43e25cd31af34) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139