Arbusti decorativi. Ilex.

imagini ilex

 

 Ilex, arbust decorativ din familia Aquifoliaceae, are peste 400 de varietati, fiind o planta ce creste repede si ramane verde tot timpul anului, fiind foarte potrivita pentru decoratiuni. Exista si varietati de ilex tufe, plante cataratoare etc. Pot fi intalnite in numeroase regiuni geografice, mai ales in zone temperate si subtropicale, iar unele varietati sunt intalnite si in  zonele tropicale.

 

In special Ilex aquifolium, o varietate de un verde intens, este folosit pentru decoratiunile florale, mai ales de sarbatori, de Craciun, frunzele verzi si fructele rosii infrumusetand orice buchet. Unele varietati de ilex sunt cultivate pentru lemnul de calitate, potrivit pentru instrumente muzicale diverse.

 

Usor de recunoscut datorita frunzelor de un verde foarte inchis, cu lobi ascutiti, in timp ce alte varietati au frunzele rotunde sau usor ascutite. Florile mici si albe apar in perioada de primavara sau la inceputul verii, iar adesea sunt greu de vazut, in timp ce fructele la fel de mici pot fi albe, galbene, portocalii, rosii. Sunt plante rezistente si relativ usor adaptabile in orice climat, prefera zonele putine umbrite, solul relativ uscat si aer putin umed. Se inmultesc relativ usor si rezista surprinzator de bine. 

 

GradinaMea.ro

 

Articole asemănătoare

 • Sase greseli pe care nu trebuie sa le faci in gradina

  Tineti un “jurnal de gradina”, unde sa va notati, eventual insotind randurile cu diagrame si desene, ce si cand ati plantat, unde, cum s-au dezvoltat trandafirii, daca bujorii au avut suficienta lumina si apa, cat mai aveti (estimativ) pana la prima recolta de rosii sau primele mere. In afara aspectului practic puteti sa lipiti din loc in loc si fotografii, pentru a va aminti mai tarziu cum arata gradina la inceput.

 • Cum puteti folosi resturile din bucatarie in gradina

  Cojile de ou ajung invariabil sa fie aruncate, dar pot fi utilizate in gradina pentru a oferi pamantului un plus atat de necesar de calciu, fie ingropate in sol in apropiere de flori, legume sau arbusti, fie tinand cojile in apa si folosind apoi lichidul pentru a stropi gradina.

 • Zmeura Glen Coe

  Varietate de zmeur cu arbusti puternici, rezistenti, vigurosi, ce pot sa depaseasca la maturitate 150 de cm inaltime, Glen Coe surprinde nu doar prin productivitatea ridicata din fiecare sezon, dar mai ales datorita culorii mai putin intalnite la boabele de zmeura, de un rosu inchis cu nuante violet.

 • Rododendronul Hania

  Cu numeroase flori mari, in doua culori, cu nuante pastelate, de la alb pur la un roz intens, in contrast interesant cu frunzele de un verde inchis si textura lucioasa, aceasta varietate de rododendron este una dintre cele mai bune alegeri daca vreti un arbust usor de intretinut, nu foarte inalt, rezistent atat la boli si daunatori cat si la vremea rece sau seceta.

 • Care este diferenta dintre tufisuri si arbusti?

  Horticultura nu adescoperit o definitie exacta in legatura cu anumite plante care par a fi arbusti sau simple tufe.


Warning: fopen(cache/d9f51c2756029a4dc0405de38cf33d9d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139