Ardei iute Pintea

Un soi de ardei iute picant, cu gust intens, puternic, preferat de cei care vor o varietate cu aroma pregnanta, cu siguranta prea puternica pentru multi consumatori. Sunt ardei cu aspect frumos, sanatos, cu o lungime de aproximativ 15 cm, putin arcuiti de la jumatate, cu varful ascutit. Au o perioada de vegetatie destul de scurta, de aproximativ 80 de zile, sunt rezistenti si se dezvolta frumos, avand la maturitate o culoare rosie, intensa, lucioasa. Pot fi consumati ca atare sau pot fi uscati pentru pudra de ardei iute sau pot fi folositi in diverse retete, dar cu masura, pentru ca sunt picanti. 
 
Se planteaza direct in gradina, este un soi viguros si putina ingrijire productia va fi buna. Pentru mai multa siguranta semintele pot fi puse in jardiniere in martie-aprilie si transplantate in luna mai, dupa ce au crescut putin. Daca aveti nevoie de o cantitate mica este suficienta si o jardiniera mai mare sau mai multe ghivece, dar in gradina este bine sa lasati un spatiu de 20-25 de cm intre plante. Pot aduce un plus de aroma si iuteala in bucatarie sau pot fi pur si simplu plantati pentru aspect (caz in care va puteti limita la un ghiveci mic). Se uda periodic, nu in exces.  

 

Foto: absfreepic.com


 
 

Articole asemănătoare

  • Sos picant cu ardei iute si zahar

    Un sos pentru cei care prefera mancarea picanta, cat mai iute. Veti avea nevoie de 400 grame de ardei iute, de un singur fel sau amestecati, in functie de cat de picant doriti sosul. Si pentru un plus de iuteala puteti lasa si semintele, altfel este mai bine sa le aruncati.

  • Sos picant cu ardei iute, ceapa rosie si otet

    Un sos iute, aromat, bun pentru o gama larga de preparate, relativ usor de pregatit in casa, si care poate fi pastrat la rece pentru 5-6 luni intr-un recipient inchis ermetic. Folositi soiul de ardei iute care va place, si indepartati semintele pentru ca aroma picanta sa nu fie totusi mult prea puternica.

  • Suc de rosii cu pepene, piper negru si ardei iute

    O reteta pentru o bautura de vara, cu multe vitamine si cu note picante de piper si ardei iute, foarte buna cand este tinuta la frigider pentru cateva ore. Pentru un cocktail inedit i se poate adauga gin sau vodca, dupa gust.

  • Sos foarte picant cu ardei iute si miere

    Alegeti un soi de ardei iute care va place sau amestecati cantitatea cu ardei mai putin iuti sau dulci, dupa gust. Este un sos foarte picant, doar pentru cei care prefera un gust puternic. Folositi mereu manusi cand pregatiti sosul si nu va atingeti fata sau ochii.

  • Sos picant cu ardei iute si rosii

    O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.


Warning: fopen(cache/654336f72afb94b3d219d795a3dc8048) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139