Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
ARMONIE LA SIMFONIA LALELELOR

Armonie la Simfonia Lalelelor

Aprilie 2008

GradinaMea.ro/V.S

orhidee expozitii florale

 

La Simfonia Lalelelor alaturi de lalele s-au aflat nenumarate varietati de plante. Nici iubitoriide cactusi si suculente nu au fost dezamagiti. Standuri intregi expuneau sute de ghivece mici si mijlocii, aliniate ca niste soldatei la instructie, ce-si asteptau cuminti cumparatorii. Nenumarate varietati de Echeveria, Sempervivum, Sedum si Crassula te imbiau parca sa le atingi frunzele carnoase si succulente. Aporocactus, Schlumbergera si Epiphyllum isi etalau florile mari si rozalii iar varietati de Cereus, Astrophytum, Chamaecereus, Echinocactus, Echinocereus si Euphorbia se intreceau in a-si arata tepii si tulpinile cu forme diverse.

 

Si Orhideele au fost la mare cinste, grupuri de cumparatori ducand in sacose sau purtand in brate triumfatori, ghivece imense, cu flori spectaculoase. Phalaenopsis mov, Dendrobium alb sau  galben, Zygopetalum si Odontoglossum punctat erau inconjurate de cumparatori febrile. Vedeta orhideelor a fost pentru multi dintre vizitatori, opriti sa o admire, o varietate de Vanda, in vaza de sticla transparenta, cu flori mari, de un albastru superb.

 

In capatul aleii pietonale, Casa Cartii, aglomerata de vizitatorii curiosi isi etala cu eleganta si somptuozitate, in fata bliturilor, aranjamentele dendro-floricole - buchete deosebite de Crini imperiali, Cale si Orhidee, Schizanthus si desigur nelipisitele Lalele - vedetele incontestabile ale expozitiei.

 

imagini flori lalele

 

Printre gradini in miniatura si peisaje exotice, se iteau superbe fantani arteziene, completand cu susurul lor, atmosfera presarata cu muzica ambientala si murmure de admiratie. Cateva aparitii aparte le-au constituit standurile cu bonsai, peisaje asiatice cu figurine si aranjamente ikebana, in fata carora oamenii se opreau parca vrajita, nu doar pentru a admira, ci poate si pentru a intelege chiar si o infima parte din stravechea cultura asiatica.

 

fantani arteziene aranjamente florale

foto: GradinaMea.ro/V.S.

Articole asemănătoare

 • Laleaua Formosa

  Sortiment cu inflorescente mari de o nuanta putin intalnita in cazul lalelelor, un galben aproape de citron imbinat cu verde proaspat, Formosa este o buna alegere pentru gradini si parcuri, dar este o floare ce poate fi cultivata la fel de usor in ghivece si jardiniere.

 • Laleaua Exotic Sun

  Radical diferita de imaginea traditionala a lalelelor, aceasta varietate are inflorescente mari, grele, cu numeroase petale mari si dense avand margini franjurate, de un galben intens, pur, dominator.

 • Cartofi dulci la cuptor

  O alternativa plina de gust pentru traditionalii cartofi la cuptor, poate fi o gustare, o garnitura sau pur si simplu o surpriza dulce si plina de arome.

 • Traian Basescu si Mircea Geoana invitati la Simfonia Lalelor

  Simfonia Lalelor, aflata la cea de-a 32-a editie, isi deschide portile vineri, 11 aprilie. Invitati de seama sunt asteptati la Pitesti cu acest prilej.

 • Feng Shui in gradina

  Invatatura asiatica veche de 6000 de ani, numita Feng Shui, ne vorbeste despre viata corelata in armonie cu natura. In acest scop, plantele au contribuit si contribuie si astazi la realizarea unui echilibru esential, incarcand orice incapere sau spatiu exterior cu energia si stralucirea lor specifica.


Warning: fopen(cache/0c522117c1a1e59d22508ca8d5c65ed8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139