Atlas, trandafirul teahibrid cu un colorit delicat

Cu petale fine de un roz delicat si margini visinii, Atlas este un trandafir teahibrid cu aspect decorativ deosebit, perfect atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete sau aranjamente florale dedicate unor ocazii speciale. Cu parfum usor, dominat de notele dulci, Atlas nu are nevoie de ingrijiri deosebite si plantat solitar sau in grup - fie mai multe exemplare, fie alaturi de alte varietati de trandafiri - va incanta pe toata lumea prin colorit. Prefera un sol putin nisipos, cu drenare buna, unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei si unde sa fie pe cat posibil ferit de curentii reci de aer. Va avea nevoie sa fie udat periodic, dar folosind cantitati moderate de apa, iar partile uscate sau cu aspect bolnav ale tufei trebuie indepartate imediat ce au fost observate. 
 
Se va planta primavara sau toamna, lasand intre butasi 70 de cm distanta pana la un metru, pentru ca este un soi care la maturitate va depasi un metru inaltime, avand nevoie de un spatiu circular relativ generos pentru a se dezvolta in voie. Are o buna rezistenta naturala la frig si boli, este un teahibrid longeviv de care va veti bucura multi ani. Foarte apreciat de cunoscatori pentru frumusetea florilor care rezista multa vreme dupa ce au fost taiate.

Foto: viragwebshop.hu

Articole asemănătoare

 • Kronenbourg, trandafirul de un rosu delicat pentru toate gradinile

  Varietate de trandafir teahibrid cu boboci mari, cu petale catifelate de un rosu palid, elegant, delicat, ce poate sa bata spre roz intens, alaturi de pete de un alb galbui, Kronenbourg poate fi plantat in orice gradina sau spatiu verde, fiind excelent si pentru parcuri, fie in palcuri mici, fie conturand borduri de culoare si prospetime.

 • Trandafirii Belle Epoque

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, cu un colorit mai putin intalnit – un galben aproape de portocaliu, cald, amintind de o piersica bine coapta – si o buna rezistenta la boli sau daunatori, Belle Epoque este mai putin intalnit in gradini si parcuri, dar este foarte apreciat de cunoscatori.

 • Tomatele White Beauty, un deliciu aparte

  Tomate dintr-un soi hibrid, rar, cu un colorit foarte deschis, alb-verzui, White Beauty sunt o specialitate pe care nu o vom intalni prea des.

 • Trandafirii Allgold

  Cu bobocii relativ mari, de un galben palid, delicat (veti intalni si exemplare cu un colorit mai intens) si parfum puternic, dulceag, acest soi de trandafir floribunda este foarte bun pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivat relativ usor si intr-un ghiveci de mari dimensiuni.

 • Trandafirii Pink Diadem

  Sortiment mai rar intalnit de trandafir floribunda, cu inflorescente mari, de un roz deschis si delicat (petalele din exterior au o nuanta mai palida, cu note de alb sau chiar crem), acest Pink Diadem este un soi cu un colorit pe viu, gingas, fin.


Warning: fopen(cache/d03e4b9ae86fffd3f70f84db945e09ab) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139