Azaleea Maruschka

O planta ornamentala perena rezistenta si atragatoare, cu nenumarate inflorescente de un rosu deschis, aceasta azalee japoneza este o excelenta alegere pentru parcuri, spatii verzi sau gradini, devenind usor centrul de atentie sau trasand forme geometrice pe suprafete mai mari. Tufele de azalee Maruschka nu sunt foarte mari, avand in medie 50-60 de cm inaltime, dar sunt bogate, longevive si usor de plantat si intretinut. Azaleele au nevoie de lumina si caldura pe toata durata zilei (dar se pot adapta si intr-o zona mai umbrita), insa excesul poate sa afecteze dezvoltarea plantei, mai ales in perioada secetoasa.

Se va planta din martie pana in noiembrie intr-un sol fertil, curatat de buruieni, cu drenare buna si ideal pregatit in prealabil cu ingrasamant. Cel mai bun PH este unul usor acid. Puteti planta aceste azalee direct in gradina sau in ghivece de dimensiuni mari, udand abundent imediat dupa plantare si stropind plantele periodic, folosind cantitati moderate de apa. Rezista bine in perioadele geroase ale anului sau in cele ploioase. Este o buna alegere datorita aspectului decorativ deosebit si a longevitatii.

Articole asemănătoare

 • Geisha Orange, o azalee japoneza pentru toate gusturile

  Cu nenumarate flori mici, de un portocaliu intens, cald, elegant, aceasta varietate de azalee japoneza va transforma radical orice gradina sau parc, poate sa delimiteze un spatiu verde sau sa traseze o alee, sa devina centrul de atractie sau sa completeze cromatic mai multe tufe de trandafir sau alte tufe ornamentale.

 • Rododendronul Anouk

  Varietate de azalee perfecta pentru gradini cu suficient spatiu pentru tufele ei mari, viguroase, pline de flori de un roz intens si cu frunzis des de un verde lucios, Anouk este una dintre cele mai bune si accesibile optiuni daca vreti un plus de culoare si prospetime.

 • Cum sa iti amenajezi gradina in aceasta primavara

  Primavara, amenajarea unei gradini de succes, mai cu seama a uneia frumoase si functionale, implica doua categorii de activitati: obligatorii si optionale.

 • Plante toxice pentru animalele de companie

  Plantele si animalele de companie sunt cele doua coordonate dupa care se ghideaza o buna parte din populatia globului. Orice iubitor de natura intelege rostul si frumusetea ficarei specii in parte, iar la un moment dat, inevitabil, ajunge in ipostaza sa le aleaga pe amandoua.

 • Flori de toamna. Camellia

  Botezata de Linnaeus in cinstea naturalistului Georg Josef Kamel la anul 1735, Camellia este un gen originar din China cu o arie de raspandire ce acopera in prezent mare parte a planetei.


Warning: fopen(cache/cb29ce6fe30bdf3d2618cd66d697ab1b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139