Beaucarnea

Denumire stiintifica
Beaucarnea

Denumire populara
Nolina, Arborele butelie

Specii si varietati
B. recurvata, B. stricta, B. longifolia.

Tulpina este lemnificata, lipsita de ramificatii, se ingroasa mult la baza, odata cu inaintarea in varsta, semanand cu un bulb. Frunzele sunt lungi, inguste, de culoare verde, se dezvolta ca un buchet in varful trunchiului. Speciile difera intre ele prin culoarea frunzelor (B. stricta prezinta un colorit albastrui) sau prin forma frunzelor (B. longifolia are frunze foarte lungi).

Ingrijire
Udarea se face la intervale mari si numai atunci cand se usuca pamantul de la suprafata. In perioadele foarte calde frunzisul se pulverizeaza cu apa necalcaroasa si nu prea rece. Trasplantarea se aplica rar, la 3-4 ani.

Articole asemănătoare

 • GradinaMea din locuinta

  Frunzele si florile impodobesc orice spatiu, orice incapere, infrumuseteaza atmosfera, creaza o ambianta placuta si fac aerul

 • GradinaMea din locuinta

  Frunzele si florile impodobesc orice spatiu, orice incapere, infrumuseteaza atmosfera, creaza o ambianta

 • Plantele de apartament si lumina

  Nivelul de lumina este in factor crucial pentru sanatatea si modul in care arata o planta. Lumina inseamna viata, pentru ca ea regleaza cele trei mari procese care au loc la nivelul plantei: fotosinteza, fototropia si adaptarea la ciclul de lumina.

 • Begonia

  Planta ornamentala prin frunze. Denumire stiintifica: Beaucarnea recurvata Familia: Agavaceae....

 • Beaucarnea

  Planta ornamentala prin frunze. ...


Warning: fopen(cache/5fd8a57ea55510d35b2592b820177ff6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139