Browallia

Denumire stiintifica
Browallia

Denumire populara
Brovalia

Specii si varietati
B. speciosa - var.: alba, major. Cultivaruri: Blue Troll, White Troll; B. elata; B. grandiflora

Browallia este un mic arbust peren originar din America meridionala. Planta creste sub forma unei tufe rotunde cu multe flori, foarte ramificata. Aceasta poate ajunge pana la o inaltime de 30-40 de centimetri. Tulpinile sunt subtiri, de culoare maro deschis sau verde, frunzele au forma ovala, de culoare verde stralucitor, brazdate de nervuri proeminente. Browallia produce numeroase flori cu forma de stea si o marime de aproximativ trei centimetri. De cele mai multe ori, florile au culoare bleu-violet, cu mijlocul alb sau galben, insa exista si exemplare care produc flori de culoare alba. Browallia este cultivata ca planta de apartament, insa este folosita de multe ori si pentru decorarea gradinii.

Ingrijire
Trebuie udata cu regularitate, lasand solul sa se usuce intre udari. Se fertilizeaza periodic cu ingrasaminte usor solubile. Lastrarii se ciupesc din cand in cand, pentru a abtine o ramificatie bogata.

Articole asemănătoare

  • Umbra, ajutor sau factor restrictiv pentru plante?

    Gradina este perceputa si descrisa de cele mai multe ori ca o suprafata de pamant pe care se cultiva legume, flori sau pomi fructiferi si care are nevoie de expunere solara cat mai buna pentru a se dezvolta armonios.


Warning: fopen(cache/806a8bba27ca8d0032d432f06daacbaa) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139