Caisele Goldrich

Soi de cais cu productie anuala foarte buna, fructe mari si dulci, aromate, foarte aratoase, relativ usor de plantat si intretinut, Goldrich este bun atat pentru culturi intensive cat si pentru cei care isi doresc sa aiba un singur pom fructifer in gradina. Caisele din acest soi sunt zemoase, cu pulpa elastica si dulce, forma ovala, de un galben roscat foarte placut, bune atat pentru gustare cat si pentru gem sau sirop. Suporta bine transportul si depozitarea, au un aspect decorativ aparte, asa ca sunt foarte bune si pentru a fi comercializate.


Puietii de cais Goldrich se vor planta primavara sau toamna (cel tarziu pana in noiembrie) alegand un loc unde sa fie cat mai mult timp in bataia soarelui, iar pamantul sa fie fertil, cu drenare buna, curatat inainte de buruieni si pietre. In prealabil se poate adauga ingrasamant organic. Infloreste de la jumatatea primaverii, iar fructele vor putea fi recoltate in luna iulie, fiecare exemplar ajuns la maturitate avand o productie anuala de peste 40 de kg. Varietate cu o buna rezistenta la frig, boli si daunatori, pomii fructiferi din acest soi vor depasi in inaltime trei metri, asa ca se recomanda o distanta cel putin egala intre exemplare sau fata de alti pomi fructiferi.

Foto: lecooke.co.nz

 

 

Articole asemănătoare

 • Salata de fructe cu ceai verde

  Salata de fructe este un desert bun pentru vara, cu gustul proaspat, dulce-acrisor, iar cu putin ceai verde rece rezultatul va fi un plus de aroma si energie.

 • Cum sa pastram fructele si legumele proaspete mai mult timp

  Merele se tin departe de caldura si umiditate sau lumina puternica (mai ales daca sunt bine coapte), ideal intr-un loc intunecat si racoros, sau pot fi puse in frigider unde rezista pana la trei, chiar patru saptamani. Dar la fel ca majoritatea fructelor si legumelor odata ce sunt tinute la rece isi vor modifica atat gustul cat si textura.

 • Caisele si tratamentele naturiste

  Vitaminele C, B1, B2, B3, vitamina A, antioxidanti, magneziu, potasiu, calciu, putine calorii si un gust delicios, totul intr-o singura caisa, unul dintre cele mai populare fructe, iubit deopotriva de cei mari si cei mici.

 • Caisele si proprietatile lor miraculoase

  Caisele sunt acele fructe extrem de fine, care detin o aroma seducatoare. Cine a gustat o singura data

 • Retete dietetice. Tort dietetic cu caise coapte

  Privite ca fructe hranitoare si tonice, caisele sunt populare in intreaga lume.


Warning: fopen(cache/9a50fed8e011d36f3c547ff8a2abd660) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139