Calin Roseum

Un arbust ornamental relativ raspandit, apreciat pentru florile sale mari si albe, dar si pentru rezistenta si usurinta cu care poate fi aclimatizat, acest tip de calin este una dintre alegerile la indemana atunci cand vreti sa aduceti gradinii un plus de prospetime si eleganta. Mai este cunoscut si sub numele de "bulgare de zapada" tocmai datorita formei rotunde a florilor. Din fericire este o specie rezistenta la frig, se prinde repede intr-o sol fertil (se recomanda totusi folosirea de ingrasaminte dupa ce a fost plantat), foarte decorativ si prefera locurile cu umbra, dar se dezvolta cel putin la fel de bine si in spatiile insorite (dar nu excesiv). 
 
Poate sa atinga pana la patru metri inaltime la maturitate, dar majoritatea exemplarelor au cam 2.5 - 3 metri, cu o rata de crestere medie. Daca vreti sa plantati un arbust de calin Roseum lasati o distanta de aproximativ 2.5 metri intre plante, alegeti o partea a gradinii cu sol fertil, bine drenat, cu mult humus. Este un soi care va avea nevoie sa fie udat mai ales in perioada secetoasa, dar fara excese, si se pot adauga in solul unde a fost pus si ingrasaminte. Sapati o groapa mai mare decat ghiveciul in care l-ati cumparat sau decat butas, cu o adancime de aproximativ o jumatate de metru, puneti planta cu radacinile necuratate in pamant si irigati frecvent in perioada de aclimatizare. Nu ar trebui sa existe probleme, este un soi cu vitalitate si rezistenta ridicate. Se planteaza din martie pana in noiembrie, infloreste in lunile iunie-iulie.
 
Acest fel de calin este plantat pentru florile sale mari, rotunde, albe, in numar foarte mare pe fiecare arbust, in vreme ce frunzele sunt numeroase, relativ mici, de un verde deschis. Este un soi ornamental accesibil ca pret, usor de plantat si intretinut, si va transforma orice parte a gradinii intr-un adevarat spectacol floral.  

Foto: pinterest.com
 
 
 

Articole asemănătoare

 • Forsythia Roseum - flori roz pentru o gradina de primavara

  Un arbust ornamental de origine orientala ce surprinde placut prin nenumaratele flori de un roz intens (veti gasi in functie de sol si varsta plantei exemplare cu flori ce pot sa capete o nuanta de un roz inchis spre rosu deschis, dar si inflorescente de un trandafiriu palid) acest Forsythia Roseum (Abeliophyllum distichum Roseum) ofera gradinii un plus de culoare si prospetime.

 • Rhododendronul Roseum Elegans

  Hibridarea este actiunea de incrucisare a doua specii sau soiuri prin care se urmareste obtinerea unor exemplare superioare. Roseum Elegans este o varietate hibrida de Rhododendron foarte populara printre iubitorii de plante.

 • Adiantum

  "Cea mai populara specie de feriga la noi. Este o feriga delicata inalta de 20 - 40cm, are frunze mici dintate, verzi stralucitoare, foarte fine in forma de pana, sustinute de petioli oarte subtiri, sarmosi dar supli de culoare neagra.

 • A zecea editie Fotogeografica, incepand de maine 19 mai

  Fotogeografica este cea mai importanta manifestare la nivel national din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret avand ca tematica promovarea valorilor naturii, a culturii si traditiilor romanesti


Warning: fopen(cache/75838ce0cefbdae1a9eea8f9e2e1f5fb) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139