Cariul scoartei

(Rugulorcolytus rugulosus)

Daunatorii in stare adulta sapa galerii intre scoarta si lemn, in care depun ouale.
Aceste galerii sunt scurte, drepte si in sensul fibrelor de lemn. Larvele, in schimb, sapa niste gnleiii mlnnci, cu mulle incalcituri de directie si asezate sub forma ra/eloi unui ceiv.
La capatul galeriei se dezvolta unuia.
Gandacii (carii) ies prin mici gaurele rotunde, facute in scoarta.
Se realizeaza astfel un atac puternic al pomului, el uscandu-se in final.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Cei mai intalniti daunatori la cires

  Gustul dulce si culoarea ispititoare fac din cirese probabil cele mai ravnite fructe de iunie. Servite ca atare sau in prajituri de sezon, acestea sunt intotdeauna un deliciu pentru cei mari si mai ales pentru copii. Inainte de a ajunge in cosurile aflate pe mese, fructele au insa de purat o lupta destul de anevoioasa.

 • Eucaliptul curcubeu - o opera a naturii

  Pe masura ce se coboara de la Poli spre Ecuator complexitatea si diversitatea ecosistemelor cresc datorita conditiilor climatice caracteristice fiecarei regiuni geografice in parte. Speciile de animale si plante ce corespund mediului tropical vor fi probabil primele care vor atrage atentia oricarui calator ce s-ar incumeta sa parcurga un astfel de itinerariu.

 • Remedii naturale impotriva afectiunilor cavitatii bucale

  Este uimitor cum cateva plante folosite corespunzator pot trata sau preveni diverse afectiuni. Inflamarea si sangerarea gingiilor sau infectiile simple din cavitatea bucala se pot trata cu usurinta acasa.

 • Curatenia de toamna in gradini

  Dupa culegerea fructelor, pomii se curata de crengile uscate, de tumefierile scoartei si de fructele mumifiate ramase pe crengi. Uscaturile se ard, operatiune obligatorie in cazul prezentei unor boli sau daunatori.

 • Paduchele lanos

  (Eriosoma lanigerum) Formeaza colonii masive atat pe partile aeriene ale pomilor (ramuri, lastari, frunze), cat si pe radacini...


Warning: fopen(cache/445481d7dfa76285043d5ca8a2d351fb) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139