Carti despre gradinarit la Editura ALL

1001 de idei pentru grădina ta

Pippa Greenwood

Pret: 89,9 lei

Nr. Pag. 256

 

1001 de idei pentru gradina ta

 

comanda cartea 

 

 

Un eveniment pentru toți cei care visează la propria grădină, dar nu știu de unde să înceapă! Editura ALL vă oferă acum cartea 1001 de idei pentru grădina ta de Pippa Greenwood,  unul dintre cei mai buni grădinari din Marea Britanie. Ea s-a format ca botanist și a condus departamentul de patologie a plantelor de grădină al Societății Regale de Horticultură din Wisley în Surrey. Este autoare a câtorva cărți de mare succes despre grădinărit printre care: New Gardner, Flower Gardner și A Gardner for All Seasons.

1001 de idei pentru grădina ta nu este o carte obișnuită despre grădinărit, este ABC-ul de care aveți nevoie pentru grădina dumneavoastră! În această carte veți găsi toate informațiile necesare, sugestii și sfaturi practice, organizate în rubrici și ordonate astfel încât pașii de urmat să fie cât mai facili.

Fie că sunteți un grădinar începător, fie că ați lucrat mulți ani în domeniul grădinăritului, există totuși lucruri pe care le mai puteți învăța. Această lucrare vă oferă moduri ușoare, rapide, ecologice și ieftine de a executa lucrări de grădinărit. Fiecare capitol tratează un anumit aspect al grădinăritului sau al grădinii însăși, astfel că este ușor să găsiți informația de care aveți nevoie.

Este esențial să începeți cu evaluarea grădinii și cu administrarea solului. Cartea această vă învață că o grădină este un motiv de bucurie, dacă veți începe prin a cunoaște toate avantajele acesteia. De la folosirea vaselor necesare la alegerea arborilor și a tufelor aveți toate datele care vă înlesnesc punerea la punct a grădinii. Indiferent de stilul personal, este minunat să faceți grădinărit și pe orizontală și pe verticală: autoarea vă va arăta cum să reușiți să folosiți cel mai bine orice suprafețe, potrivite pentru a fi acoperite cu plante cățărătoare. De asemenea, întrucât gazonul este elementul central al designului unei grădini, aici veți găsi toate îndrumările de care aveți nevoie pentru a crea un nou gazon, pornind de la zero.

Unul dintre lucrurile cele mai satisfăcătoare într-o grădină este să cultivați cel puțin o parte din hrana pe care o consumați. Astfel, Pippa Greenwood vă arată cum să cultivați și să îngrijiți plante aromatice, pomi și legume.

Ce-ar mai lipsi dintr-o grădină completă? Cu siguranță, o amenajare acvatică sau un iaz aduce o tentă magică în grădină. Ghidați-vă după autoare: aveți grijă la alegerea unei amenajări acvatice, la proiectarea iazului (margini, căptușeală, plantare, întreținere).

Atenție! Indiferent de timpul și de banii cheltuiți pentru alegerea și sădirea noilor plante în grădină, totul poate fi pierdut dacă nu acordați plantelor îngrijirea necesară. Rețineți cerințele de bază sugerate de autoare și fiecare secundă pe care o s-o consacrați citind această carte vă va fi răsplătită!

Fiecare grădină este plină de vietăți, de la unele mari până la altele microscopice, unele dăunătoare, altele însă necesare. Este esențial să aflați din această carte care sunt binevenite și care trebuie respinse. Aceasta este cheia unui grădinar de succes!

Există câteva moduri de grădinărit și tendințe ale secolului XXI pe care autoarea vi le recomandă într-un capitol interesant. De la menținerea umezelii în grădină, reciclarea apei, folosirea rațională a apei la grădinăritul ecologic, diverse procedee organice și la combaterea biologică.

Ați uitat ceva? Poate că nu v-ați gândit și la iluminatul grădinii, dar s-a gândit autoarea acestei cărți. Există patru motive principale pentru care ați putea hotărî să adăugați iluminatul grădinii: securitate, avantaje practice, siguranță și ornament.

Grădina pe care o visați este gata! Aspectul ei depinde în continuare de dumneavoastră, dar, dacă porniți să răsfoiți această carte, veți ajunge să vă simțiți mândru de grădina pe care ați realizat-o! Nimic nu se compară cu o grădină care vă face plăcere!

           

 

Articole asemănătoare

 • Sase greseli pe care nu trebuie sa le faci in gradina

  Tineti un “jurnal de gradina”, unde sa va notati, eventual insotind randurile cu diagrame si desene, ce si cand ati plantat, unde, cum s-au dezvoltat trandafirii, daca bujorii au avut suficienta lumina si apa, cat mai aveti (estimativ) pana la prima recolta de rosii sau primele mere. In afara aspectului practic puteti sa lipiti din loc in loc si fotografii, pentru a va aminti mai tarziu cum arata gradina la inceput.

 • Alergia solara si efectele adverse

  Din ce in ce mai multe persoane, in special doamnele si domnisoarele, merg cu regularitate la solar, pentru a intampina vara asa cum se cuvine.

 • Premiul Wienerberger 'Brick Award 2010'

  Viena, 9 aprilie 2010 - Wienerberger AG, cel mai mare producator de caramizi la nivel mondial si primul ca importanta in fabricarea tiglelor de argila din Europa, acorda la data de 8 aprilie 2010 pentru a patra oara premiul "Brick Award" in valoare totala de 21.000 Euro. In acest an criticii de arhitectura au inscris in competitie 260 proiecte din 32 tari.

 • Concurs imagini natura

  Editura All si GradinaMea.ro adreseaza multumiri tuturor celor care au participat la concursul organizat in perioada 6 martie - 25 aprilie

 • Concurs de fotografii: plante, gradini, peisaje

  Editura All impreuna cu Gradinamea.ro organizeaza un concurs adresat celor ce iubesc natura si indragesc plantele. Premiile vor consta in inedite carti de gradinarit de la Editura All.


Warning: fopen(cache/a4a4bb10db592a14c11c5ae41c2ffeb9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139