Ce trebuie sa stim inainte de a cumpara un ananas?

Ananasul se gaseste in comert, insa calitatea este de foarte multe ori indoielnica sau exista diferente mari fata de cel transportat cu vaporul sau cel cu avionul. Fructele care vin pe calea aerului la noi in tara sunt recoltate la timp, cand sunt coapte, iar astfel detin un gust aromat, sunt zemoase si carnoase.

Fructele exotice care se vinde la un pret mai mic sunt aduse de regula cu vaporul, sunt culese inainte de termen si se mai coc in timpul “calatoriei”. Din cauza aceasta gustul se deterioreaza si devine usor acrisor.

Ananasul ar trebui sa aiba la cumparare o aroma intensa, iar in pulpa fructului sa ramana urma daca apasam usor cu degetul. Cu alte cuvinte aceasta nu trebuie sa fie foarte tare! Culoarea frunzelor trebuie sa fie verde inchis, iar cea a fructului galben sau chiar portocaliu. Daca frunzele pot fi usor indepartate, atunci inseamna ca ananasul este copt si gata pentru a fi savurat.

Presupunand ca din magazin cumparam un ananas copt nu trebuie sa-l tinem in casa mai mult de 2-3 zile. In cazul in care nu poate fi mancat in intregime, acesta se pastreaza in folie de plastic in frigider.

Sursa foto

A.V.

 


Articole asemănătoare

 • Ce trebuie sa stiti inainte de a va cumpara o locuinta? Aflati ce trebuie sa aveti in vedere!

  Intentionati sa achizitionati o proprietate? Atentie la un detaliu pe care multi nu il iau in considerare la cumpararea unei locuinte. Nu doar pretul actual al imobilului este relevant, ci si costurile de intretinere ale acestuia estimate pe termen lung.

 • Cu ce produse alimentare trebuie sa fim precauti vara?

  In perioada sezonului estival, nu trebuie sa tinem cont doar de ceea ce ne face bine ci si de lucrurile care ne-ar putea face rau. Produsele alimentare au dezavantajul ca poseda ambele valente, calitatea pozitiva sau negativa a acestora fiind dictata de anumiti factori externi.

 • Coaja de mar, cand trebuie curatata si cand nu?

  Cand vine vorba de alimentatie sanatoasa se spune ca “un mar pe zi tine doctorul departe”. Nimic mai adevarat, insa cu simpla conditie sa stim ce si cum mancam. Chiar daca in aparenta este un amanunt lipsit de importanta, coaja poate fi deopotriva prietenul sau inamicul nostru, motiv pentru care

 • Sfaturi simple pentru amenajarea gradinii

  De obicei amenajarea unei gradini nu este un lucru simplu. Consuma mult timp si multa energie. Puteti sa ocoliti optiunea de a angaja un profesionist sa se ocupe de spatiul pe care il detineti.

 • Mancatul - complet nesanatos inainte de inot?!

  Fiecare dintre noi cunoaste regulile care se "cer" dupa o masa copioasa: trebuie sa luam o pauza de aproximativ doua ore in care sa stam linistiti si relaxati, mai ales inainte de a ne aventura in valurile marii sau in piscina cu apa rece


Warning: fopen(cache/94850d7d28537f6d52bab82ff2ad47aa) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139