Cherimoya si beneficiile sale

 

 Annona cherimola sau Cherimoya este o specie Annona ce se gaseste in Vaile Andean-highland din Chile, Ecuador si Peru. Annona cherimola este un arbust de foioase vesnic verde ce ajunge si pana la 7 metri inaltime.

Cherimoya este numit si arborele de inghetata, iar gustul fructelor sale este identic cu cel al unui amestec intre ananas, mango si capsuni.

Fructele coapte au o nuanta de negru-verde.

Fructul cumparat necopt si  greu pentru dimensiunea sa, poate fi pus la soare sa se coaca si se verifica la fiecare cateva zile daca a devenit moale ca un avocado atunci cand este copt.

Coaja de cherimoya dobandeste o culoare maronie atunci cand se coace.

Pulpa acestui fruct este catifelata si delicioasa.

Cherimoya are o forma de inima si este folosit deseori ca afrodisiac sau pentru imbunatatirea fertilitatii.

Beneficiile fructului Cherimoya:

- nu are grasimi si colesterol;

- are un continut foarte scazut de sodiu;

- este o sursa excelenta de vitamina C, potasiu si fibre;

- textura sa este asemanatoare serbetului;

- semintele sunt toxice si de aceea evitati  zdrobirea lor; acestea pot fi folosite si ca insecticid.

Arbustul se adapteaza bine la un climat mediteranean, cu ierni reci.

In Chile cherimoya este considerat fructul national.

Articole asemănătoare

  • Irisul Gold Bound

    Iris de o eleganta frumusete, cu petale mari de un alb pur, Gold Bound poate fi plantat in gradina sau poate fi cultivat in ghivece si jardiniere, atragand imediat atentia datorita culorii si prospetimii sale.

  • Bauturi traditionale din Slovenia

    Cunoscuta mai curand pentru berea si vinurile sale, Slovenia are si numeroase retete, unele foarte vechi, de bauturi distilate cu grija, amestecuri tari cu arome de fructe, ienupar, cirese si nu numai. Puteti alege una dintre berile locale (si veti gasi cate ceva pentru toate gusturile, oricat de pretentioase), un vin rosu sau alb sau, de ce nu, una dintre bauturile traditionale de mai jos.

  • Cand au devenit morcovii portocalii?

    Morcovul ocupa unul dintre cele mai importante locuri intre legumele care fac parte din alimentatia noastra. S-ar putea crede, prin urmare, ca oamenii au aflat tot ce se putea despre trecutul si proprietatile sale curative.

  • Fructul de kumquat. Ce trebuie sa cunosti inainte sa-l incerci?

    Cand numele unui fruct are sonoritate exotica, majoritatea romanilor devin foarte sceptici cu privire la gustul si calitatile sale. Romania este una din tarile unde preconceptiile culinare fac inca multe “victime”, indeosebi din cauza lipsei de informare.

  • Florile, medicament pentru starile sufletesti

    Stim cu totii cum mediul inconjurator ne poate influenta starile sufletesti. Cand ploile sunt parca interminabile, involuntar suntem cuprinsi de tristete. Cand soarele straluceste si razele sale nu sunt exagerat de calde simtim cum bucuria ne inunda sufletul si zambim.


Warning: fopen(cache/6e20c7e0ce1b2ca6a2ca2b1f08d8eecc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139