Columnea

Denumire stiintifica
Columnea

Denumire populara
Columnea

Specii si varietati
C. gloriosa Sprague, C. microphylla, C. lepidocaula, C. hirta, C. banksii

Genul reuneste aproximativ 150 de specii de plante erbacee perene, originare din America Centrala si Meridionala si care sunt adaptate atat cultivarii in aer liber, cat si in sera sau in apartament. Speciile cele mai cultivate de Columnea cresc, in general, sub forma unor plante agatatoare. Frunzele sunt ovale, de culoare verde stralucitor, adesea acoperite cu peri albi. Primavara, planta face numeroase flori solitare, de forma tubulara, de culoare rosie sau in tonuri care merg de la galben la rosu.

Ingrijire
Prefera locurile luminoase, dar la adapost de razele directe ale soarelui. Intre lunile martie si octombrie, planta trebuie udata cu regularitate, solul trebuie mentinut mereu umed, dar nu imbibat cu apa. Iarna, in schimb, frecventa udarilor trebuie redusa, aceasta operatiune urmand sa se efectueze o data la 15-20 de zile, pentru a evita uscarea excesiva a solului. In perioada vegetativa, este indicat sa se amestece in apa pentru udat ingrasamant pentru plante cu flori.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/7b9a1c843738b085c113c0ec9afb0942) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139