Cum eliminam mirosul de miel din bucate de Paste

Preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate la masa eleganta din ziua de Paste. Totusi, unele persoane le evita ori sunt retinute fata de ele din cauza mirosului specific care persista uneori pana dupa gatire. Iata cateva sfaturi simple care va vor ajuta sa reduceti sau chiar sa eliminati in totalitate acest neajuns.

1. Alegeti pe cat este posibil cu stiinta carnea pe care doriti sa o preparati. Cu cat carnea aleasa este mai tanara, cu atat mirosul este mai putin strident iar eliminarea acestuia devine mai lisnicioasa. In plus, organismul o va digera si mai usor decat pe cea batrana.

2. Cea mai mare parte a vinii pentru miros o poarta grasimea animala. Eliminati cu cutitul inainte de preparare cat mai mult din surplusul de grasime.

3. Lasati carnea 3-4 ore intr-un litru de apa. Pentru fragezire puteti pregati o marinada in care sa o tineti peste noapte. 

4. Gatiti carnea de miel cu multe condimente precum cimbrul, ghimbirul, usturoiul, piperul negru si rozmarinul. Puteti adauga peste carne si o lingurita de suc de lamaie, intrucat efectul este similar cu cel intalnit in cazul pestelui.

Carnea de miel este prezentata uneori ca o sursa de sanatate, alteori ca o adevarata amenintare pentru organismul noastru. Prima situatie se asociaza cu un consum echilibrat, in vreme ce a doua cu excesul si abaterile de la recomandarile medicilor si nutritionistilor.

Sursa foto

I. C.

 

Articole asemănătoare

  • Cum sa slabesti mai usor cu infuzie de ghimbir

    Puteti pregati o cana sau mai multe de ceai de ghimbir din radacina sau pudra si apa clocotita, infuzand amestecul pentru 7-10 minute, acoperit.

  • Cocktail fierbinte de toamna cu cidru de mere si miere

    O bautura cu gust intens de cidru plin de savoare, acidulat si racoritor, note de bourbon si dulceata mierii, buna pentru fiecare zi de toamna calda sau o seara impreuna cu prietenii. Se bea fierbinte, pentru a va bucura din plin de arome.

  • Sos de menta pentru friptura de miel

    Un sos racoritor, proaspat, cu aroma intensa de menta, recomandat pentru o friptura de miel pe care o transforma intr-un deliciu culinar. Folositi frunze de menta cat mai proaspete, savuroase, abia culese.

  • Bautura de vara cu bere de ghimbir si rozmarin

    Rozmarinul este intalnit cel mai des in bucatarie, in delicioase retete, dar aici se intalneste cu berea de ghimbir si sucul de limeta pentru o bautura de vara proaspata si racoritoare. Poate fi pregatita si cu vodca pentru un cocktail alcoolic de calitate.

  • Delicii de Paste. Pulpa de miel marinata

    Pentru aperitive puteti incerca pentru ziua de Paste si pulpa de miel marinata. Bucurati-va de un gust unic preparand aceasta reteta cat se poate de simpla.


Warning: fopen(cache/2cbfd98ab15b9a8b49e948db5a4297f0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139