Cum si cand sa taiem anumite plante

 Cele mai multe plante au nevoie inainte de venirea primaverii de o taiere regulata si intretinere. Cel mai important lucru de stiut este cel legat de perioada de taiere.

Foarte multe plante cu flori si fructe necesita taiere si curatare atunci cand sunt in stare latenta, in timpul iernii, atunci cand nu mai este foarte frig sau cel tarziu la inceputul primaverii.

De asemenea exista si unele plante care au nevoie de o curatare continua, pentru a ramane sanatoase si frumoase.

Taierea sau curatarea plantelor la timpul nepotrivit poate afecta pe termen lung plantele.

La cele mai multe plante perene, in special cele cu flori, taierea se face intr-un mod regulat.

O grija deosebita trebuie sa aveti asupra pomilor fructiferi deoarece acestia trebuiesc ingrijiti in perioada in care sunt inactivi.

Copacii vesnic verzi nu au nevoie de taiere. Ei trebuiesc ingrijiti si taiati in asa fel incat sa aiba o forma frumoasa la maturitate.

Articole asemănătoare

 • Sase greseli pe care nu trebuie sa le faci in gradina

  Tineti un “jurnal de gradina”, unde sa va notati, eventual insotind randurile cu diagrame si desene, ce si cand ati plantat, unde, cum s-au dezvoltat trandafirii, daca bujorii au avut suficienta lumina si apa, cat mai aveti (estimativ) pana la prima recolta de rosii sau primele mere. In afara aspectului practic puteti sa lipiti din loc in loc si fotografii, pentru a va aminti mai tarziu cum arata gradina la inceput.

 • Ce plante tamaduitoare se recolteaza in luna iulie

  Vara nu este numai vremea fructelor si a salatelor de legume ci si momentul pentru recoltarea anumitor plante tamaduitoare. Ca de fiecare data, insa, uitam sau omitem acest lucru preferand medicamentele chimice in locul remediilor fitoterapeutice, necostisitoare si aflate, totusi, atat de aproape de noi.

 • Flori de toamna. Coreopsis

  Dintre cele peste 100 de specii care alcatuiesc familia Coreopsis, o parte sunt plante perene si pot sa decoreze gradina fiecaruia dintre noi.

 • Rolul si importanta proteinelor in organism

  Intreband specialistii care se ocupa de nutritie: "Cum imi voi construi o musculatura ferma?" sau "Cum voi reusi sa ard grasimile?" veti primi probabil unul sau ambele sfaturi care urmeaza: Faceti sport si consumati mai multe proteine.

 • Ceaiuri si tincturi alese cu grija pentru rezultate optime

  Cumparati plante doar de la comerciantii cu o reputatie solida si evitati sa achizitionati plante care nu au pe ambalaj mentionata si denumirea botanica.


Warning: fopen(cache/5d2b2caf4b846f90a955bb0686610aeb) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139