Cum trebuie sa arate o terasa in gradina

 

 Terasa, un element important in spatiul din gradina, este, de obicei, un spatiu in aer liber, destinat pentru a lua masa ori pentru recreere.

Constructia si amenajarea acesteia depinde si de utilizarea ei ulterioara. Din moment ce in acest spatiu nu exista sol natural, "suportul" pentru plantele din terasa dumneavoastra va fi constituit din ghivece cu flori, cutii cu flori, cosuri suspendate ori alte recipiente special concepute in acest scop.

De asemenea, folosirea containerelor va va ajuta la rearanjarea plantelor pentru diferite ocazii.

Odata cu schimbarile sezoniere, terasa poate fi improspatata, sarcina dumneavoastra fiind aceea de a plasa in prima linie plantele specifice anotimpului respectiv.

Decideti daca aveti suficient spatiu pentru plante permanente de-a lungul marginii terasei ori daca gradina dumneavoastra va fi numai in containere.

Pentru delimitarea spatiala, cei mai potriviti sunt arbustii, impletiturile de nuiele sau plantele inalte care vor zone de intimitate. Pe langa acestea, plantele din containere creeaza un efect de pereti.

Incercati, de asemenea, sa utilizati si rafturi pline cu flori, pentru a face un zid plin de viata, ce poate fi reinnoit cu usurinta, oricand. Schimbarea sau inlocuirea plantelor sadite pe rafturi vor reimprospata aspectul acestora.

Faceti masuratori pentru plasarea mobilierului in zona de terasa si marcati pe o foaie schita dumneavoastra de design. Vizualizati apoi colturile goale si zonele cu spatiu pentru podea in care vor fi asezate containerele cu plante.

Plasarea containerelor este bine sa se faca intr-un loc usor accesibil, pentru a le putea uda si ingriji atunci cand este necesar.

Daca in proiectarea terasei sunt incluse un gratar si o zona de luat masa, puteti utiliza o parte din "gradina" dumneavoastra din terasa pentru ierburi aromatice.

Cand intocmiti schita pentru terasa, luati in considerare si spatiile verticale care fac parte din aceasta.

Un rand de cosuri atarnate contribuie la elementele de culoare si textura, fara a va lua din spatiul pentru podea.

Plantele mici pot fi intrebuintate pe mese si dulapuri de stocare, pentru a va oferi un adaos si un strop de culoare.

Selectati, de asemenea, flori si plante care sa se potriveasca cu atmosfera pe care doriti sa o creati.

Culorile indraznete, aprinse vor da "gradinii" din terasa dumneavoastra un sentiment de energie; pe de alta parte, un loc linistit pentru deconectare si pentru o stare de spirit pasnica poate fi reprezentat prin culori pastelate si verdeata luxurianta.

In plus, adaugati si alte accesorii, precum o fantana arteziana miniaturala sau lampioane, la ambianta acesteia. Iluminatul este si acesta important; daca iluminatul de afara este puternic, atunci puteti utiliza doar instalatii decorative de iluminat.

Cititi si rasfoiti revistele de specialitate pentru a gasi maniera decorativa care raspunde preferintelor dumneavoastra privind design-ul unei terase in gradina.

Articole asemănătoare

 • Cum puteti folosi resturile din bucatarie in gradina

  Cojile de ou ajung invariabil sa fie aruncate, dar pot fi utilizate in gradina pentru a oferi pamantului un plus atat de necesar de calciu, fie ingropate in sol in apropiere de flori, legume sau arbusti, fie tinand cojile in apa si folosind apoi lichidul pentru a stropi gradina.

 • Cu ce produse alimentare trebuie sa fim precauti vara?

  In perioada sezonului estival, nu trebuie sa tinem cont doar de ceea ce ne face bine ci si de lucrurile care ne-ar putea face rau. Produsele alimentare au dezavantajul ca poseda ambele valente, calitatea pozitiva sau negativa a acestora fiind dictata de anumiti factori externi.

 • Cum preparam in casa branza de vaca?

  Produsele lactate se numara printre acele alimente de care nu trebuie sa ne lipsim decat in cazuri exceptionale, cum ar fi daca suntem alergici sau daca medicul ne-o cere din anumite ratiuni medicale.

 • Ce trebuie sa stim despre pamantul din gradina

  Un pamant sanatos si roditor reprezinta intotdeauna premisa pentru plante care se dezvolta frumos si care ne incanta privirea prin frumusetea lor. Trebuie sa luam insa cateva masuri pentru ca pamantul

 • Cum sa creezi un microclimat in gradina ta

  Este cunoscut si acceptat de botanisti faptul ca pentru o dezvoltare optima plantele necesita de cele mai multe ori conditii de mediu diferite de la o specie la alta, datorita zonelor climatice de provenienta diferite.


Warning: fopen(cache/b845da3ee9589bfe7752cd183e08fadb) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139