Cum trebuie udate corect rosiile?

O alimentare cu apa corespunzatoare si in doze echilibrate este reteta secreta pentru rosiile aromate din gradina. Pamantul nu trebuie lasat sa se usuce, deoarece astfel exista pericolul, ca fructele sa plezneasca urmatoarea data cand vor fi udate.

Cu toate acestea, pre multa apa strica, deoarece influenteaza in mod negativ aroma specifica rosiilor. Expertii sunt de parere ca asa numitul “stres” la care sunt supuse legumele, influenteaza in bine sau in rau gustul acestora.

De asemenea trebuie evitat ingrasamantul cu un continut exagerat de azot, pentru ca exista pericolul ca rosiile sa devina apoase si fade. In loc de acest ingrasamant artificial este indicat sa apelam la cel natural.

Rezultate mai bune sunt obtinute si atunci daca o data la 3 saptamani utilizam ingrasamant natural in stare lichida si bogat in potasiu.

 

Sursa foto

A.V.

 


Articole asemănătoare

 • Petunii Red Star

  Sunt flori relativ usor de ingrijit, recomandate atat celor cu multa experienta in gradina, dar si celor care fac abia primii pasi in lumea acestui hobby, au nevoie de lumina solara si trebuie udate moderat, mai ales in prima perioada dupa plantare.

 • Cand si cum trebuie plantat corect un mar

  Fara umba de indoaiala, marul este cel mai popular fruct autohton si unul dintre cele mai agreate la nivel mondial. Forma perfecta, culoarea apetisanta, aceeasi cu a pasiunii, si gustul l-au transformat intr-un adevarat simbol al tentatiei, dupa cum reiese chiar din anecdota biblica a primilor oameni, Adam si Eva.

 • Cand si cum folosim ingrasamintele ?

  Daca gradinaritul este trecut pe lista hobby-urilor dumneavoastra cu siguranta v-ati gandit cand si cum trebuie sa folositi ingrasamintele. De asemenea s-ar putea sa fi gresit deseori din cauza ca ati adaugat prea multe substante nutritive plantelor, sau prea putine.

 • Rulada simpla cu marmelada

  In combinatie cu o cafea tare, rulada simpla cu marmelada completeaza asa cum trebuie un mic dejun delicios.

 • Alegerea ghivecelor pentru flori

  Cine nu dispune de propria gradina sau cui nu ii ajunge timpul pentru a se ingriji asa cum trebuie de aceasta poate apela la ghivece sau ladite pentru platarea florilor sau chiar si a legumelor


Warning: fopen(cache/4fe8a7c62fb88e9f103048692cf3089f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139