Curatenia de Primavara - din nou in Gradinile Botanice din Bucuresti si Cluj

Gradina Botanica Bucuresti

 

Sambata, 29 martie 2008, va avea loc "Curatenia de primavara" in Gradina Botanica "Dimitrie Brandza" a Universitatii din Bucuresti si in Gradina Botanica "Alexandru Borza" a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Evenimentul este organizat de ONG Team Work si reuneste studenti din cele doua centre universitare pentru a da o noua infatisare, de primavara, gradinilor botanice din orasele lor. Evenimentul, organizat pentru prima oara in 2006, se afla la a treia editie in Bucuresti si la a doua in Cluj-Napoca, reunind in editiile anterioare peste 500 de studenti si elevi. n acest an 350 de voluntari din Bucuresti si 100 din Cluj sunt asteptati sa participe la eveniment. Actiunea de ecologizare se va desfasura intre orele 9.30 si 17.00 sub indrumarea personalului Gradinilor si a voluntarilor Team Work. Participarea se face pe baza de inscrieri, acestea desfasurandu-se intre 19 si 26 martie 2008 pe www.teamwork.org.ro.

 

Evenimentul face parte, alaturi de "Gradina Copilului si a Parintelui" (iunie) si "Curatenia de Toamna" (octombrie), dintr-un proiect mai amplu, "Gradina Botanica - Gradina orasului meu". Proiectul isi propune sa aduca gradina botanica mai aproape de comunitate prin implicarea in activitati care sa creeze sau sa intareasca legatura dintre acestea, dezvaluind beneficiile pe care un spatiu verde, dublat de latura educativa, le poate aduce dezvoltarii personale.

 

Proiectul a inceput in 2006 in Gradina Botanica din Bucuresti. Succesul de care s-a bucurat in randul participantilor a dus in 2007 la extinderea sa in Gradina Botanica din Cluj-Napoca, iar in iunie 2008 proiectul va incepe si in Gradina Botanica din Craiova.

 

Curatenia de Primavara 2008 beneficiaza de spijinul BRD Groupe Societe Generale - partener principal si Pepsi Americas - sponsor, precum si de sprijinul partenerilor media: apte Seri, Compact, NCN (Napoca Cable Network), Student FM, Studentie.ro, OnlineGallery.ro, Metropotam.ro, BizCampus.ro, GradinaMea.ro, Green-Report.ro.

 

Team Work este o organizatie nonguvernamentala ce are misiunea de a facilita acumularea de catre studenti, prin activitati de voluntariat, a experientei necesare incadrarii eficiente pe piata muncii. si propune promovarea in randul studentilor a unei atitudini pozitive fata de voluntariat si munca in echipa, inlesnirea contactului dintre studenti si mediul economic, valorificarea prin practica a cunostintelor teoretice ale studentilor, in cadrul acestor proiecte fiind promovata invatarea prin participare si munca in echipa.

 

Martie 2008

TeamWork

Articole asemănătoare

 • Patru motive pentru care este bine sa bem sucuri de fructe

  Aromate, pastrand gustul plin de savoare al fructului preferat, proaspat stoarse din mere, citrice, struguri bine copti (iar lista poate continua), sucurile de fructe sunt bune in orice perioada a anului, si cu rare exceptii sunt recomandate tuturor ca o sursa esentiala de vitamine si nutrienti.

 • Detoxifierea organismului, o necesitate

  Odata cu venirea Primaverii cu totii depunem eforturi pentru ca Sfanta Sarbatoare a Pastilor sa ne gaseasca cu sufletele bune si cu casa curata. Desi curatenia de primavara este foarte populara, putini dintre noi acorda importanta si purificarii organismului.

 • Proprietatile curative ale lamailor

  Lamaia, cunoscuta si dupa denumirea Citrus Limon, face parte din familia Rutaceae. Lamaile sunt fructe mici, cu o culoare galbena si sunt de natura acida. Sucul de lamaie este folosit in intreaga lume pentru aroma si gustul deosebit pe care il ofera diverselor produse alimentare.

 • Medicina alternativa si miracolul natural al plantelor

  Din ce in ce mai multe persoane sunt atrase zilnic de miracolele medicinei alternative. In cautarea unor tratamente accesibile si naturale acestia aleg medicatia pe baza de plante, medicatie ce castiga tot mai mult teren in fata medicinei conventionale.

 • Micul Paris revine in Herastrau

  Doamnelor si domnilor! La Bulivard, in miez de primavara, va pregatim cu consideratiune cel mai inflorit si infloritor eveniment al anului!


Warning: fopen(cache/668567ea11d13823c468544314814cdb) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139