Delicatele anemone de toamna

Anemonele care infloresc toamna sunt niste plante robuste si usor de ingrijit, care nu ar trebi sa lipseasca din nicio gradina. Anemonele de toamna sunt desemnate de fapt doar 3 specii din marea lor familie: Anemone japonica, Anemone hupehensis si Anemone tomentosa. De-a lungul timpului s-au dezvoltat din speciile salbatice numeroase sortimente de flori hibrid, acestea bucurandu-se de admiratia oricarui iubitor de flori.

Paleta coloristica porneste de la culoarea alba si se extinde pana la rosu si caramiziu. Anemonele provin din Asia, ele fiind aduse in Europa Centrala in secolul al XIX-lea. O atmosfera de basm este redata in gradina si prin combinatia acestor flori de toamna cu artarul japonez sau cu alte ierburi precum trestia chinezeasca

Daca dorim sa schimbam locul anemonelor si sa replantam in alt loc indicat este sa asteptam pana la primavara. Este important sa rarim tufa, altfel aceasta nu se va dezvolta sanatos si corespunzator, iar aspectul ei va lasa de dorit.

Anemonele de toamna sunt plante foarte rezistente, de aceea parazitii sau alte boli se abat foarte rar asupra lor.

Sursa foto

A.V.

 

Articole asemănătoare

 • Salata cu fructe de toamna

  Un desert incarcat de vitamine si gusturile intense ale fructelor de toamna, cu mere coapte, pere dulci, struguri, miez de nuca, alaturi de frisca si putina miere, fara a uita strugurii care au prins in boabele lor soarele si caldura verii.

 • Punci fara alcool pentru zilele de toamna

  O bautura cu gust intens de fructe, dulce si incarcata de vitamine, nutrienti si fibre, excelenta in serile de toamna si care va ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic si mai rezistent. Alegeti nectarul de fructe preferat, iar berea de ghimbir cu gustul acidulat si proaspat va transforma totul intr-un deliciu.

 • Cocktail de toamna cu whiskey si cidru

  Pregatiti repede o bautura pentru serile de toamna, bauta fierbinte, aromata si dulce, cu un whiskey onest si aromat alaturi de cidrul incalzit bine. Si pentru o savoare aparte puteti folosi un cidru de pere.

 • Brandusa de toamna – baza unui nou medicament impotriva cancerului

  In traditia populara, brandusa de primavara si cea de toamna sunt doua surori alungate de mama lor vitrega de acasa, in anotimpul care le-a dat numele. Vazandu-le suparate, se spune ca Dumnezeu le-a prefacut in flori, iar de atunci ele se cauta tot timpul.

 • Crizantema, podoaba teraselor de toamna

  Crizantema este o planta de toamna foarte indragita care impodobeste cu succes o terasa de toamna sau un balcon, fiind decorativa pana la inceputul iernii. Crizantemele,


Warning: fopen(cache/b34e7745eec25d18c0c4f52a4e405a7b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139