Dieffenbachia (D. Amoena)

Denumire stiintifica
Dieffenbachia (D. Amoena)

Denumire populara
Diefenbachia

Specii si varietati
D. Amoena (Cultivaruri: Alix, Tropic zellow, Tropic snow), D. Bausei, D. Bowmanni, D. Hoffmanii, D. Oerstedii, D. Picta

Are frunzele foarte mari - 50-60 cm., oval alungite si ascutite, usor gofrate, lucioase, colorate verde inchis cu pete alungite de culoare alb crem sau galben pal, dispuse de-a lungul nervurilor.

Ingrijire
Planta necesita o atmosfera calda si umeda, lumina multa, dar fara soare direct. Apa se administreza regulat pe tot parcursul anului, vara este necesara pulverizarea zilnica cu apa. Fertilizarea se aplica bilunar pe perioada de primavara-vara. Trasplantarea totala sau partiala este necesara in fiecare primavara.Frunzele se curata periodic cu un burete umed.

Articole asemănătoare

 • Ce afectiuni puteti trata cu ceaiul de ghimbir

  Cunoscut ca un condiment exotic, avand un gust specific, placut, cu note putin picante, ghimbirul are si valente terapeutice surprinzatoare, fiind un leac naturist cu proprietati antibacteriene, antiinflamatoare si revitalizante. In ghimbir se gasesc vitamina B6, C, D alaturi de magneziu, zinc, calciu, etc.

 • (P) Frumusetea benzilor LED

  De multe ori am vazut fie intr-un film, fie intr-o revista home&deco, efecte luminoase cu un deosebit impact la interior. Acele lumini care reuseau intr-o maniera foarte discreta sa lumineze un detaliu de design sau de décor, ajungand in acest fel sa evidentieze frumusetea si eleganta unei incaperi in ansamblul ei.

 • Expunerea la soare si beneficiile conexe ale vitaminei D

  Daca te dor frecvent oasele, ai probleme cu vederea, ti-e somn ziua, obosesti repede, te confrunti permanent cu senzatia de sete, o posibila cauza - pe care trebuie sa o iei in calcul - este carenta de vitamina D.

 • Cum beneficiem de vitamina D in timpul iernii?

  Climatul temperat-continental al tarii noastre se traduce prin existenta a patru anotimpuri avand caracteristici diferite, ce au o puternica influenta asupra starii noastre de sanatate.

 • Godetia amoena sau azalea de gradina

  Planta anuala, Godetia amoena impodobeste vara gradinile impatimitilor de flori. Prin florile de un colorit divers, cu petale delicate si aspect de hartie neteda, godetia se aseamana intr-o mare masura cu azalea, de unde si numele comun obtinut - azalea de gradina.


Warning: fopen(cache/746f780f41bf61975b5e44ae8bff9106) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139