Echinacea

echinacea

 

Echinacea a fost initial mai  cunoscuta in America de Nord si folosita de indieni.  Atunci se folosea doar radacina, treptat folosindu-se totul, radacina, frunzele si florile,  ba chiar si semintele.

 

In America echinacea este una dintre cele mai studiate plante, fiind recomandata in pricipal pentru tratarea bolilor infectioase. Europenii au preluat-o si folosit pe scara larga de abia prin 1930, iar astazi milioane de oameni din toata lumea o folosesc ca terapie primara contra racelilor si infectiilor.

 

Echinacea este cea mai cunoscuta planta care stimuleaza sistemul imunitar uman, luptand impotriva dezvoltarii anormale a celulelor, inclusiv impotriva cancerului. De asemenea ajuta la recuperarea rapida dupa perioade de convalescenta.

 

Echinacea e folosita cu precadere in raceli si probleme respiratorii de genul bronsitelor, infectii urinare, combate herpesul si candida, vindeca si reface pielea. Este indicata si pentru tratarea psoriasisului, eczemelor si inflamatiilor pielii.

 

Componentii principali sunt: poliholozide, minerale, acizi organici. Stimuleaza rezistenta si fata de virusul hepatic

 

Se comercializeaza sub mai multe forme: radacina uscata, extracte sau tincturi, pudra, capsule si tablete, creme si geluri. 

 

Respectati intocmai recomandarile producatorilor.

 

Perioada de folosire maxima recomandata este de 4-6 saptamani. De asemenea echinacea nu este un substitut pentru alte interventii medicale specifice in cazurile  infectiilor  accelerate. Daca simptomele persista sau starea se inrautateste trebuie sa consultati un medic. Multe simptome nu trebuie tratate prin automedicatie. De aceea folositi cu precautie echinacea, respectand indicatiile de pe produs.

 

Noiembrie 2007

gradinamea.ro

 

Articole asemănătoare

  • Solutii naturiste impotriva tusei seci

    Ceaiul de tei, musetel sau echinacea se bea fierbinte, 1-2 cani de pe zi, cu putina miere sau lamaie dupa gust, avand efect antiinflamator si calmant. Reduce iritatia gatului, intensitatea si frecventa acceselor de tuse, linisteste organismul si in plus un ceai cald este bun oricand.

  • Flori potrivite pentru cadoul de Ziua Indragostitilor

    Fiind acea luna din an care include sarbatoarea Dragobetelui, februarie tinde sa-si piarda orice conotatie secundara, pentru ca - mai mult decat orice - oamenilor le place sa iubeasca si sa fie iubiti.

  • Echinacea. Ce trebuie sa stim despre planta?

    Echinacea purpurea este o planta perena folosita ca remediu in medicina traditionala de sute de ani. Numita de pieile rosii “radacina sarpelui”, ea a continuat sa fie utilizata in stiinta medicala moderna, ca urmare a proprietatilor sale antibiotice si antivirale bogate.

  • Consolidarea imunitatii organismului toamna

    In sezonul tomnatic, atunci cand vremea racoroasa isi face aparitia, avem nevoie sa ne sporim imunitatea organismului, pentru a rezista in fata virusilor si bolilor care pot aparea. Astfel, alegerea noastra - necesara - consta, in primul rand, intr-un complex de vitamine.

  • Gradina insorita sau gradina umbroasa?

    Este gradina dumneavoastra un spatiu plin de soare sau, din contra, predomina umbra?


Warning: fopen(cache/c1aa9ced94996a83e5fb9e51c7d7a814) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139