Eucalyptus

Denumire stiintifica
Eucalyptus

Denumire populara
Eucalipt

Specii si varietati
E. Globulus, E. Cinerea, E. Citiodora, E. Gunnii

Planta se caracterizeaza prin coloritul frunzelor - albastrui si prin faptul ca, la strivire, acestea emana un parfum placut. Genul cuprinde cca 130 de specii arboricole de talie inalta. Frunzele sunt rotunde, iar cu varsta capata o forma ovala, asemanatoare unei secere.

Ingrijire
Se uda moderat de primavara pana toamna si foarte rar iarna. Fertilizarea se aplica de 3-4 ori in lunile de vara. Trasplantarea este indicata anual, in fiecare primavara. Este indicata ciupirea plantelor tinere pentru formarea tufei si mentinerea unei talii mici.

Articole asemănătoare

  • Eucaliptul curcubeu - o opera a naturii

    Pe masura ce se coboara de la Poli spre Ecuator complexitatea si diversitatea ecosistemelor cresc datorita conditiilor climatice caracteristice fiecarei regiuni geografice in parte. Speciile de animale si plante ce corespund mediului tropical vor fi probabil primele care vor atrage atentia oricarui calator ce s-ar incumeta sa parcurga un astfel de itinerariu.

  • Valea Patalkot, un izvor de ierburi miraculoase

    Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au adunat plante cu scopul de a vindeca anumite afectiuni sau doar pentru simplul consum.

  • Aparitia alergiilor primavara

    Primavara, cu explozia de verdeata si lumina, aduce pentru unii dintre noi si alte lucruri ceva mai neplacute. Ne referim la persoanele cu probleme de respiratie, ce trec printr-un adevarat cosmar, experimentand tot felul de situatii suparatoare: ochi inrositi, nas infundat, stranut, mancarimea pielii si a ochilor, pete rosii pe piele si chiar dureri de cap. Toate acestea reprezinta simptome ale unor alergii, ce apar cu preponderenta in acest anotimp.


Warning: fopen(cache/2b1f318acb5fb60d650658ea6f048736) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139