Fierbem sau nu fierbem alimentele?

Vegetarienii se disting prin faptul ca acestia nu mananca deloc carne; in schimb ei fierb majoritatea mancarurilor. Chiar daca fierberea se realizeaza in aburi, substantele atat de pretioase , enzimele, sunt distruse . Vegetarienii nu sunt ocoliti de boli, iar sistemul lor imunitar nu este foarte puternic in ciuda regimului urmat cu strictete. Zarzavaturile fierte in apa se depreciaza cel mai mult.

Prin fierbere sunt distruse nu numai enzimele, ci si vitaminele. Vitamina C, care are un rol esential in purificarea sangelui, se pierde total prin fierbere. Toate sarurile minerale se elimina prin apa care fierbe, chiar si la aburi. In urma fierberii, zarzavaturile si legumele nu mai contin aproape nimic hranitor in ele, proteinele pierzandu-si 2/3 din valoarea lor nutritiva. Proteinele modificate prin fierbere se depoziteaza in corp sub forma de reziduuri.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Cum prevenim diabetul zaharat tip 2?

  Exista obiceiuri alimentare la care foarte multe persoane nu pot sau nu vor sa renunte nici in ruptul capului. Consumul de dulciuri este unul dintre acestea, cu toate ca riscurile sale sunt bine cunoscute. Inainte ca diagnosticul sa fie ingrijorator, medicii ne recomanda sa invatam cum sa gestionam problema pentru a evita diabetul zaharat tip 2.

 • Ce substante nutritive iti ofera strugurii?

  Chiar daca ne vine sau nu a crede, proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fruncte si practicau cura pe baza doar de struguri timp de cateva zile.

 • Cum sa mananci sanatos in oras

  Fie ca ne place sau nu, multi suntem nevoiti zilnic sa servim cel putin o masa in oras.

 • Mustarul si proprietatile lui benefice

  In secolul XVII mustarul reprezenta un aliment foarte scump. Cei care isi permiteau sa il cumpere, il foloseau langa orice fel de mancare indiferent daca acesta se potrivea sau nu retetei respective.

 • Test: Lipsa de fier din organism

  Acest scurt test poate sa indice daca ne confruntam sau nu cu lipsa de fier din organism. Iar daca rezultatul este pozitiv


Warning: fopen(cache/89f66de21623ff3cfac5a21c76c0185b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139