Fittonia

Denumire stiintifica
Fittonia

Denumire populara
Planta cu piele de sarpe

Specii si varietati
F. Argyroneura, F. Gigantea, F. Verschaffeltii

Este o planta mica ce se distinge prin pozitia taratoare a lastarilor si nervatiunea frunzei, colorata alb, roz, rosu, cu aspect de plasa.

Ingrijire
Udarea se aplica regulat, cu moderatie in timpul iernii. Transplantarea este necesara anual si se executa in timpul primaverii. Fertilizarea este necesara numai in lunile de vara. Plantele degarnisite se taie sever primavara.

Articole asemănătoare

 • Fittonia sau Planta Mozaic

  Roz, verde sau rosu intens: planta mozaic are un aspect delicat, iar modelul frunzelor este foarte elegant si deosebit. Fiind o planta care provine din padurile tropicale, aceasta are nevoie de o umiditate

 • Aranjamente decorative cu plante mici

  Pentru a inviora un spatiu in ideea de a-l face cat mai placut ochiului si pentru a crea o atmosfera relaxanta, naturala si plina de culoare, puteti apela la diverse tipuri de aranjamente cu plante de dimensiuni mici.

 • Frunze pestrite printre plante de apartament

  Tot mai des intalnita intre plantele de interior decorative prin frunzis, Hypoestes phyllostachya cucereste prin aspectul deosebit al frunzelor sale pestrite, ce ajung si la nuante de rosu-purpuriu.

 • Fitonia - planta mozaic

  Apreciata pentru frunzisul decorativ, este deseori folosita in aranjamentele din terarii sau in diverse combinatii de plante pentru decorarea birourilor si locuintelor.


Warning: fopen(cache/f83aa039d17df2a03585bb43d14ef662) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139