Flori in ghiveci. Muscate.

muscate

 

 

Muscata a fost apreciata in mod deosebit de-a lungul timpului. Si astazi, in vasta oferta de plante, muscata este preferata.

 

Originara din America de Sud, iubeste lumina si in timpul sezonului cald este indicat sa fie tinuta direct in soare. Muscatele curgatoare sunt mai sensibile si trebuie protejate de razele soarelui puternic. In general nu este o planta foarte pretentioasa si necesita un minim de ingrijire. Frunzele si florile uscate trebuie curatate. Taierile se fac sub frunzele unde deasupra lor au fost flori si astfel se pot forma noi ramificatii. In privinta udatului acesta trebuie sa fie moderat pentru ca muscata nu iubeste umezeala.

 

Muscata este indragita si pentru faptul ca perioada sa de inflorire este lunga, de la inceputul primaverii si pina tarziu toamna. Pe timpul iernii are nevoie de o perioada de repaus si este indicat sa fie tinuta la o temperatura coborata, 5-7 grade Celsius,  si fara prea multa lumina, iar cele curgatoare necesita o temperatura ceva mai ridicata pe timpul iernii, in jur de 12 grade Celsius.

 

Articole asemănătoare

 • GradinaMea in luna ianuarie – sfaturi generale

  Perioada minunata si plina de farmec a Craciunului a luat sfarsit, iar daca am imbodobit un brad natural plantat in ghiveci

 • Maslinul

  Maslinul este una din cele mai vechi plante de cultura. Pomisorii tinuti in ghiveci se bucura si radiaza de sanatate daca vara sunt tinuti in aer liber. Despre aceste plante se vorbeste

 • Torenia founieri sau flori gingase in ghiveci

  Planta erbacee, cu port de tufa compacta si crestere joasa, Torenia fournieri se cultiva ca planta de interior. Are frunzele de culoare verde intens, simple, ovale si cu margini crestate. Florile de diverse culori, cu aspect usor tubular, au la exteriorul petalelor nuante ceva mai inchise decat restul corolei, iar interior un ochi galben.

 • Flori in ghiveci - liliacul japonez

  Perioada de inflorire se desfasoara pe parcursul lunilor aprilie si mai, dupa care incep sa se formeze fructele sub forma de bace mici, de culoare rosie. Acestea persista pe ramuri din septembrie pana in primavara, oferind plantei pe toata perioada rece un aspect decorativ deosebit.

 • Decor interior. Flori in ghiveci.

  Nu e usor sa alegi din multimea de varietati si exemplare incarcate de flori, in diverse forme si culori. Cele mai atractive si cu siguranta mai cautate sunt plantele de interior cu flori parfumate.


Warning: fopen(cache/4c442a325be5a686f458409ab1e85c2a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139