Fragul

Fragul (Fragaria vesca)Fragul

 


Descriere:
Fragul este o planta ierbacee, vivace, cu tulpina taratoare (solonifera), din care pornesc din loc in loc buchete de frunze trifoliate, dispuse pe un petiol lung. Florile sunt asezate pe codite lungi, au culoare alba, iar fructele sunt rosii si carnoase, placut mirositoare, cu gust dulce-acrisor. Infloreste in lunile mai-iunie. Creste prin poienile din paduri si pe coline.

 Recoltarea:
In scopuri medicinale se recolteaza frunzele, fara petiolul principal si fara tulpinile taratoare.

 Mod de uscare:
Uscarea se face in aer liber sau in locuri aerisite. Uscarea artificiala se face la o temperatura de 40-50 grade C. Din 3-4 kg frunze proaspete se obtine 1 kg produs uscat.

 Intrebuintari:
Se foloseste ca astringent in diaree. Intern: elimina acidul uric, adjuvant in tratamentul diabetului, bactericid, antidiareic.
 

Articole asemănătoare

 • Despre fragi – gustosi si sanatosi

  Fragul, cu un gust mai bun parca decat oricare altul, este o comoara pentru sanatate. Tufele de fragi pot ajunge la maturitate la o inaltime de 20 de centimetri, incep sa infloreasca din luna aprilie, iar fructele se coc din luna mai pana spre sfarsitul lui iulie. Fragii sunt bogati in vitamine si minerale, contin vitaminele A, B1, E, C, B2, dar si potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier si fosfor

 • Lucrari importante de executat in gradina in luna Mai

  Cunoscuta in popor ca luna lui Florar sau Frunzar, Mai este perioada care marcheaza tranzitia la sezonul estival.

 • Plante medicinale care se recolteaza in august

  Avand o traditie de aceeasi varsta cu omenirea, fitoterapia este considerata printre cele mai vechi ramuri ale stiintei medicale. Prin prisma climatului temperat si a diversitatii formelor de relief, tara noastra a beneficiat de o paleta variata de plante de leac, care din pacate nu este apreciata la justa valoare.

 • Fragul

  Fragaria vesca

 • Capsunul

  Arbust fructifer Denumire stiintifica: Fragaria grandiflora Familia: Rosaceae Origine: Hibrid Dimensiuni: 5 - 10 cm


Warning: fopen(cache/994b572b44cffe898e2f5bc6c9437258) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139