GradinaMea in luna martie

Luna martie este cea mai prielnica pentru aranjarea si pregatirea gradinii, pentru sadirea florilor si aranjarea straturilor, tunsul tufisurilor si al crengilor uscate ale copacilor.

In primul rand trebuie sa stim ca este foarte important sa adaugam ingrasamant pamantului, pentru ca acesta, in momentul cand incepem sa sadim plantele sa contina saruri nutritive si sa fie umed.

Legumele care iubesc temperaturile mai ridicate – rosiile si ardeii grasi – ar trebui tinute in ladite pe pervazul ferestrei pana in luna mai, apoi plantate in straturi.

Odata cu inflorirea ciresilor putem planta in gradina si bulbii mai sensibili la frig ai gladiolelor, daliilor si ai zambilelor. Plantele varatice, precum caltunasii, craitele sau nalba de padure pot fi sadite direct in stratul din gradina, pentru a nu ramane locuri goale, neplantate si pentru ca intreg stratul sa aiba un aspect estetic.

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Ingrijirea gradinii in luna decembrie

  In luna decembrie, probabil ca ultimul lucru la care s-ar putea gandi cineva este munca in gradina. Din fericire, lista pentru gradina in aceasta luna este, mai degraba, o insiruire de lucruri pe care sa nu le faci.

 • De ce nu este benefica pentru gradina caldura de afara iarna

  Temperaturile inregistrate la inceputul acestui an in Romania si in alte state europene par a confirma teoria incalzirii globale. Dar pentru a nu trage concluzii pripite ar fi bine sa mai asteptam cel putin pana in luna martie, fiindca iarna e departe de a-si fi spus ultimul cuvant.

 • Gradina mea in luna octombrie

  In gradina se gaseste mereu cate ceva de facut si cu atat mai mult in luna octombrie cand, incet dar sigur, ne apropiem cu pregatirile de iarna.

 • Luna martie in meteorologia populara

  Martie este prima luna importanta din anul agricol. Chiar de vremea se arata sfioasa la inceput, fi sigur ca mult nu mai este pana cand primavara isi va intra deplin in drepturi. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au asociat aceasta perioada cu fertilitatea, renasterea materiei, cu puritatea sufleteasca, aspecte reflectate intr-o multime de obiceiuri si traditii agrare.

 • Gradina mea in luna Februarie

  Intotdeauna se gaseste ceva util de realizat pentru gradina, chiar si in luna care pune capat sezonului rece. Faurar sau “luna lupilor” este socotita o luna nemiloasa, aducatoare de geruri si viscole mari.


Warning: fopen(cache/ab9a7e1ff3ec81bd9ea58fb3a81bc5f6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139