Gradinaritul primavara

Odata cu venirea primaverii trebuie sa reincepem activitatile de gradinarit pentru a avea plante sanatoase si frumoase.

 Ordinea in gradina ajuta la mentinerea sanatoasa a plantelor si a copacilor.

Curatati buruienile in mod regulat, indepartandu-le pe cele care sunt extinse in spatiul unde aveti flori, arbusti si copaci.

Taiati ramurile prea mari ale copacilor si ramurile subtiri ale arbustilor.

In cazul in care nu le-ati taiat toamna tarziu, dupa ce au cazut frunzele, se mai pot taia in primavara timpurie, inainte de aparitia mugurilor.

De asemenea indepartati frunzele uscate sau bolnave acolo unde este cazul deoarece acestea pot afecta sanatatea plantei precum si sanatatea plantelor din jur.

Ideal ar fi sa udati gradina pana la ora 9.00 sau seara dupa ora 18.00 atunci cand zilele sunt mai calduroase.

Articole asemănătoare

 • Begoniile, plante ideale de primavara-vara

  Faptul ca begoniile se numara printre plantele cel mai usor de crescut se reflecta in popularitatea de care se bucura in fiecare primavara. In functie de soi, Begonia poate avea aspect de tufe cazatoare sau arbusti,

 • Cum sa iti amenajezi gradina in aceasta primavara

  Primavara, amenajarea unei gradini de succes, mai cu seama a uneia frumoase si functionale, implica doua categorii de activitati: obligatorii si optionale.

 • Primavara, aducatoare de sanatate trupeasca si echilibru interior

  Primavara, singurul sezon de peste an in care natura biruie si jubileaza, are puterea sa ne schimbe odata cu vremea de afara mohorata pana mai ieri. Schimbarea anotimpurilor a fost dintotdeauna prilej de schimbare interioara, din rau in bine si viceversa.

 • Primavara si iazul din gradina

  Primavara este anotimpul schimbarilor nu numai cat priveste natura si ritmul biologic al plantelor si vietuitoarelor, dar si din perspectiva activitatilor intreprinse. Iazul ar trebui sa fie curatat cel putin o data pe an, desi cel mai bine ar fi de doua ori, toamna si la inceputul primaverii.

 • Salate usoare de primavara. Salata de ridichi cu cartofi

  O salata usoara pentru zilele mult prea calduroase de primavara puteti pregati pentru o masa la birou sau acasa. Va propunem sa incercati salata cu ridichi si cartofi.


Warning: fopen(cache/4bc9a7cc2eae288572da453024fa7177) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139