Ingrijirea cactusilor in timpul iernii

In general cactusii sunt considerati ca fiind plantele care sunt foarte usor de ingrijit, care nu sunt sensibile si care se adapteaza usor la mediul inconjurator. Cu toate acestea se poate intampla ca acestei plante sa nu-i mearga deloc bine. Chiar daca are o structura robusta, trebuie sa stim si sa evitam cateva din greselile pe care le putem comite  in ceea ce priveste ingrijirea ei.

Plantele care cresc in ghivece sau in  jardiniere pe terasa, in curte sau in gradina trebuie depozitate in timpul iernii in casa, intr-un loc unde sa bata cat mai multa lumina. Daca acest lucru nu este posibil, cactusii rezista si in pivnita la temperaturi intre 5 si 10 grade.

Din cauza ca nu au suficienta lumina, cactusii intra intr-un fel de “somn”. Deoarece in aceasta perioada metabolismul plantelor isi reduce intreaga activitate la minim, nu este indicat sa fie udati decat foarte rar si foarte putin, in mod contrar exista riscul ca acestia sa putrezeasca in pamant.

Cactusii care vor ramane peste iarna pe pervazul ferestrei, la temperatura incaperii si la lumina zilei, este suficient daca sunt udati cu putina apa o dat pe luna. Ideal ar fi ca la acest interval de timp sa-i stropim cu apa necalcaroasa. Cactusii care nu au nicio activitate in timpul iernii, care nu cresc deloc si care nu se dezvolta, nu trebuie udati.

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Ingrijirea plantelor in timpul iernii

  Frigul, vanturile uscate care bat in timpul iernii, pot indeparta rapid umezeala de pe suprafata plantelor si de la radacini. Cele mai susceptibile sa se usuce si sa piara inainte de vreme din gradina sunt exemplarele plantate toamna tarziu,

 • Despre iarna, plante de apartament si boli

  In timpul iernii locuinta devine cel mai stabil microclimat artificial pentru noi si plantele noastre. Insa nici aici riscul de imbolnavire nu este cu desavarsire nul. Se spune ca bolile patrund cu dificultate mai mare la plantele de apartament decat la cele din gradina, dar lucrurile pot capata o turnura nefavorabila cand se face

 • Masti pentru sezonul rece. Masca de fata cu fulgi de ovaz si miere

  O masca cosmetica preparata chiar de dumneavoastra la domiciliu pentru sezonul rece este indicata a se utiliza pentru protectia si ingrijirea pielii in timpul iernii. Va propunem sa incercati masca de fata cu fulgi de ovaz si miere de albine.

 • Tratamente naturiste pentru circulatia sanguina periferica

  In afara de racelile suparatoare, cea mai mare problema de sanatate in timpul iernii este aceea a circulatiei sanguine problematice

 • Cum beneficiem de vitamina D in timpul iernii?

  Climatul temperat-continental al tarii noastre se traduce prin existenta a patru anotimpuri avand caracteristici diferite, ce au o puternica influenta asupra starii noastre de sanatate.


Warning: fopen(cache/749f074700af5ae0623dfbb5267efdc7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139