Macrisul iepurelui

Macrisul iepureluiRumex acetosella, denumit si macris de padure, macrisul caprei, trifoi acru sau macrisul pasarilor, este o planta medicinala utila in tratamentul afectiunilor canceroase localizate la nivelul tubului digestiv precum si in afectiunile hepatice.

Este raspandit in principal prin paduri sau fanete, in zona de campie si deal, mai putin la munte. De la planta se folosesc florile care se usuca si se utilizeaza in diferite amestecuri, si frunzele care se consuma in stare proaspata.

Mod de preparare:

- ceai din frunze, pentru a inlatura arsurile stomacale; se consuma 2 cesti pe zi, ceai racit

- suc de frunze, proaspat, in tratamentul formelor de cancer gastric; se recomada 3-5 picaturi o data pe ora

Click pe imagine pentru a o mari
Macrisul iepurelui

Articole asemănătoare

  • Osul-iepurelui in terapiile naturiste

    O planta erbacee pe care o intalnim adesea pe pasuni, fanete sau pe terenurile nisipoase de la marginea apelor, osul-iepurelui (Ononis spinosa) este relativ usor de recunoscut datorita florilor sale de un mov pal spre roz.

  • Macrisul, deopotriva leguma si medicament

    Pe nedrept neglijat in ultima perioada de consumatori si de cultivatori, macrisul ramane una din plantele legumicole valoroase atat prin calitatile sale culinare cat si pentru cele medicinale


Warning: fopen(cache/6d52529f7f03cf81c9657c0e25332c0e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139