Maslinul de toamna

 Maslinul de toamna este un arbust ce poate creste pana la 20 de metri. Denumirea stiintifica este Elaeagnus umbellata. Frunzele sunt aranjate alternativ si au forma de "cap de lance". Suprafata inferioara a acestora este la maturitate acoperita de solzi argintii. De asemenea si bobocii sau tulpina au solzi argintii.

Florile sunt mici, de culoare alb-crem pana la galben si au o forma tubulara. Cresc in grupuri mici. Fructele au boabe mici, sunt carnoase si au o culoare roz spre rosu.

Maslinul de toamna este tolerant la seceta si se dezvolta pe o varietate de tipuri de soluri, inclusiv pe nisip sau argila.

Acesta este originar din China, Japonia si Coreea, fiind introdus in Statele Unite in anii 1800. In prezent, maslinul de toamna creste in mai multe zone si este considerat o planta ornamentala.

Maslinul de toamna este utilizat si pentru a stabiliza anumite zone unde sunt intalnite alunecari masive de teren sau in zone cu sol toxic.

Articole asemănătoare

 • Salata cu fructe de toamna

  Un desert incarcat de vitamine si gusturile intense ale fructelor de toamna, cu mere coapte, pere dulci, struguri, miez de nuca, alaturi de frisca si putina miere, fara a uita strugurii care au prins in boabele lor soarele si caldura verii.

 • Punci fara alcool pentru zilele de toamna

  O bautura cu gust intens de fructe, dulce si incarcata de vitamine, nutrienti si fibre, excelenta in serile de toamna si care va ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic si mai rezistent. Alegeti nectarul de fructe preferat, iar berea de ghimbir cu gustul acidulat si proaspat va transforma totul intr-un deliciu.

 • Cocktail de toamna cu whiskey si cidru

  Pregatiti repede o bautura pentru serile de toamna, bauta fierbinte, aromata si dulce, cu un whiskey onest si aromat alaturi de cidrul incalzit bine. Si pentru o savoare aparte puteti folosi un cidru de pere.

 • Brandusa de toamna – baza unui nou medicament impotriva cancerului

  In traditia populara, brandusa de primavara si cea de toamna sunt doua surori alungate de mama lor vitrega de acasa, in anotimpul care le-a dat numele. Vazandu-le suparate, se spune ca Dumnezeu le-a prefacut in flori, iar de atunci ele se cauta tot timpul.

 • Crizantema, podoaba teraselor de toamna

  Crizantema este o planta de toamna foarte indragita care impodobeste cu succes o terasa de toamna sau un balcon, fiind decorativa pana la inceputul iernii. Crizantemele,


Warning: fopen(cache/ec2b1586ba75f1f928433448315c1d45) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139