Phonix

Denumire stiintifica
Phonix

Denumire populara
Palmierul curmal

Specii si varietati
Ph. Canariensis (curmalul); Ph. Roebelinii O'Brian

Ph. Canariensis este o planta robusta. Cu varsta formeaza un trunchi brun, fibros, cu frunze mari, rigide, de culoare verde inchis, in varf. Spre deosebire de aceasta specie, Ph. Roebelinii este mai putin inalt, avand foliolele frunzei foarte fine, frumos arcuite, albicioase pe fata inferioara.

Ingrijire
In functie de diversele specii, palmierii pot fi asezati in orice camera, la oricare dintre ferestre, chiar si la cele mai putin scaldate de lumina soarelui, cum sunt cele orientate spre nord. Pentru toate soiurile de palmieri, exista cateva reguli generale: udatul palmierilor - pamantul nu trebuie sa fie uscat; ei trebuie udati abundent cu apa statuta, la temperatura camerei; pentru fertilizare se foloseste ingrasamant fluid pentru plante verzi, in doze mici, tot anul, cu exceptia perioadei noiembrie-februarie, fertilizarea se executa de 2-3 ori pe luna; transplantarea se aplica la intervale mari de timp - 4-10 ani si numai atunci cand radacinile ocupa in intregime vasul. Ingrijirea palmierilor este simpla, daca ei sunt asezati in locul potrivit, in functie de soi: palmierul chinezesc (Livistona chinensis) are nevoie de mult spatiu, de aceea el trebuie pus, de preferinta, in sufragerie; palmierul pitic - vara trebuie sa stea afara, in restul anului preferand spatii luminoase si racoroase, cum ar fi dormitorul; palmierul Chamaedorea elegans, ca si palmierul Rhapis excelsa suporta bine umbra, putand fi asezati la ferestrele orientate spre nord.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/9701b7c7b6f03b191c5ff408dbc04f17) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139