Pilea

Denumire stiintifica
Pilea

Denumire populara
Pilea

Specii si varietati
P. cardierei cu varietatea: minor, P. microphylla, P. mollis cu soiul: Moon Valley, P. nummulariifolia, P. repens, P. spruceana - Cultivaruri: Silver tree, Norfolk.

P. Cardierei (Planta de aluminiu) este cea mai raspandita specie a acestui gen. Frunzele gofrate sunt de culoare verde inchis si au numeroase pete argintii, stralucitoare. Creste pana la 30 cm inaltime, ramifica bine si capata aspect de tufa.

Ingrijire
Plantelor tinere trebuie sa li se aplice fertilizarea de 2-3 ori pe luna. Transplantarea se executa primavara. Necesita udari abundente si pulverizare cu apa.

Articole asemănătoare

  • Terariu - o lume in miniatura

    Un terariu este, prin definitie, o gradina aflata sub sticla. Aceasta tehnica era foarte populara in perioada victoriana si acum se pare ca incepe sa castige din ce in ce mai mult teren. Astfel se pot recrea tot felul de "peisaje", de la terenuri impadurite, pana la un mini desert sau o jungla tropicala. Mai mult, daca adaugati si animale sau insecte, gradina in miniatura va deveni un vivariu.

  • Pilea Cadierei

    Pilea


Warning: fopen(cache/a68e0be2ed379917fccb55ddac12d2fc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139