Plantele de interior: cele mai frecvente greseli privitoare la ingrijire

In majoritatea cazurilor, erorile de ingrijire pe care le comitem sau locurile nepotrivite sunt factorii care influenteaza sanatatea si buna dezvoltare a unei plante.

Copacii din gradina isi schimba anual frunzele, la fel se intampla si in cazul plantelor de interior. Astfel daca observam cate o frunza cazuta langa ghiveci nu trebuie sa ne ingrijoram. Este ceva firesc si natural.

In cazul in care varfurile frunzelor incep sa se usuce inseamna ca aerul din incapere este mult prea uscat. Pentru rezolvarea acestei probleme exista mai multe posibilitati, insa cea mai simpla si la indemana este sa le stropim in totalitate din cand in cand.

Lumina sau intuneric?

In mod normal ar trebui ca plantele sa fie cat mai aproape de fereastra, iar perdeaua sa nu fie o opreliste pentru lumina naturala.

Cald sau rece?

Daca aveti pervazul din piatra / beton sau podele tot din acest material este bine sa asezati un covor sau un material care sa amelioreze raceala locului.

Uscat sau ud?

Plantele de interior nu trebuie udate des sau cu o cantitate mare de apa. Inainte de a fi udate pamantul acestora trebuie sa fie uscat. Perioada de iarna este pentru plante una linistita, nu cresc, nu se dezvolta, deci nu au o activitate intensa. Prin urmare nu au nevoie de multa apa.

Daca le controlati saptamanal si daca le curatati frunzele uscate plantele sunt fericite, iar rasplata pentru acest lucru nu intarzie sa apara.

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Apa de la robinet si plantele de interior

  Plantele de interior au nevoie pentru a se dezvolta armonios de patru lucruri de baza: apa, lumina, temperatura optima si pamant fertil.

 • Cele mai bune partii din Romania

  Pentru ca iarna si-a facut din nou aparitia si trebuie sa ne bucuram de zapada atat cat putem, Romania se mandreste cu 15 judete care detin partii de schi. Cele mai multe, in numar de 25, sunt situate in Prahova, Maramures si Brasov.

 • Plante de interior care purifica aerul

  Plantele de casa fac mai mult decat sa aduca luminozitate si culoare in designul unei incaperi. Ele ofera si beneficii reale pentru sanatatea corpului.

 • Decor interior. Flori in ghiveci.

  Nu e usor sa alegi din multimea de varietati si exemplare incarcate de flori, in diverse forme si culori. Cele mai atractive si cu siguranta mai cautate sunt plantele de interior cu flori parfumate.

 • Amplasati cu atentie plantele de interior

  Indragim mult plantele de interior, dar stim cum sa le pozitionam si sa le ingrijim pentru a ne bucura de ele cat mai mult timp? Sunt plante care iubesc umbra, altele vor sa profite de umbra si lumina in aceeasi masura, iar altele nu pot trai fara lumina constanta.


Warning: fopen(cache/ba87962660aa7d8e23c4d51efe06684f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139