Plectranthus

Denumire stiintifica
Plectranthus

Denumire populara
Iedera scandinava

Specii si varietati
P. oertendahlii, P. coleoides marginatus, P. australis

Este o planta pletoasa, foarte rezistenta chiar si la cele mai nefavorabile conditii. Tulpina si lastarii laterali au pozitie pendenta si culoarea violacee. Frunzele sunt, groase, lucioase, cu dintatura rotungita.

Ingrijire
Nu necesita in mod expres pulverizarea cu apa, udarea se face regulat in timpul verii. Fertilizarea se aplica bilunar, din aprilie pana in septembrie, iar transplantarea este necesara in fiecare primavara.

Articole asemănătoare

  • Tendinte in amenajarea gradinii pentru 2006

    Aproape toate tendintele in arta gradinaritului pentru anul 2006 sunt pornite pe ideea de munca mai putina si relaxare mai multa. Pentru prima oara, gradinaritul nu se transforma intr-o competitie intre vecini pentru...

  • Sfaturi pentru crearea unei frumoase jardiniere

    La inceputul lunii mai riscurile gerurilor dispar si veti avea posibilitatea unei vaste alegeri care sa va permita realizarea unei compozitii cu plante proaspete si pline de viata, cu plante anuale in toata gama de forme si culori. Fiti creativi ! Cum inceputul nu este asa de departe, iata cateva sfaturi care sa va ajute sa realizati o frumoasa jardiniera de 50 de cm. Alegeti o marnita de calitate, cerand sfatul la magazinul de unde va aprovizionati sau citind cu atentie pe pachete indicatiile respective.


Warning: fopen(cache/1607a14d05fa30d256a85ab80c63a968) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139