Sapte trucuri pentru a pastra florile proaspete mai mult timp

1. Odata puse in vaza florile nu vor rezista la nesfarsit, si dupa doar cateva zile multe dintre ele isi pierd prospetimea si frumusetea. Chiar daca nu le veti putea pastra pentru totdeauna exista cateva mici trucuri simple pentru a va bucura mai multa vreme de culorile vii. Primii si cei mai simpli pasi sunt sa taiati periodic tulpinile oblic, sa schimbati apa la doua, cel mult trei zile si neaparat vaza sa fie bine spalata inainte de a pune buchetul primit inauntru. Sunt mici detalii care pot sa prelungeasca neasteptat de mult viata florilor. 
 
2. Puneti in apa din vaza putin zahar (dar nu mai mult de doua lingurite) alb inainte de a pune florile, asigurandu-le astfel un plus de nutrienti. O alta varianta este o combinatie simpla de zahar si otet alb, amestecat pana zaharul se dizolva complet, dar nu mai mult de o lingura, cel mult doua. Nu uitati sa taiati oblic tulpinile, sa indepartati orice frunze care ar putea sa stea in apa si sa respectati o proportie otet-zahar de unu la unu.  
 
3. Ca si in gradini florile din vaza trebuie sa fie ferite de variatii bruste de temperatura, de bataia directa a soarelui, trebuie sa evitati sa le asezati in apropierea unor surse de caldura sau in calea curentilor reci de aer. Moderatia este cea mai buna alegere si in acest caz.  
 
4. Un alt truc destul de simplu este sa pulverizati putina apa la temperatura camerei pe flori, la distanta de 10-20 de cm, pentru a le hidrata si a le ajuta sa ramana mai mult timp deschise si proaspete. 
 
5. Sucurile acidulate ar fi o varianta interesanta pentru buchetele din vaza, dar nu cele care contin cofeina. Altfel puteti folosi ce a ramas in pahar (dar nu mai mult de un sfert din volumul acestuia) intr-o vaza, iar zaharul din suc va da un plus de energie si rezistenta plantelor. Tulpinile trebuie taiate periodic, si este bine sa schimbati chiar mai des apa cu alta proaspata, putand apoi sa adaugati din nou sucul acidulat, lasat la temperatura camerei pentru 30-60 de minute. 
 
6. Alcoolul este o alta alternativa datorita proprietatilor sale antibacteriene, asa ca puteti adauga in vaza o lingurita de vodka si una de zahar (sau doar alcool simplu), schimband ca si in cazul sucurilor apa mai des. 
 
7. Unul dintre trucurile devenite clasice este sa adaugati o tableta de aspirita netamponata, pisata bine, in apa din vaza. Este de altfel unul dintre cele mai des intalnite sfaturi cand vine vorba de longevitatea buchetelor primite, imediat dupa taierea lor si schimbarea apei suficient de des.

Articole asemănătoare

  • Sapte surse naturale pentru un plus de energie

    Sunt momente cand avem nevoie de mai multa energie pentru a suporta programul cotidian, adesea mult prea stresant si obositor. Dar in locul unui suc plin de zahar, produselor de patiserie gustoase, dar nu prea sanatoase (in plus cu multe calorii) si dulciurilor din comert putem alege fructe sau legume proaspete, sub forma de gustare delicioasa. Iar in timp intregul organism va profita de aceste surse de vitamine si nutrienti.

  • Cinci fructe pentru o digestie mai buna

    Bananele sunt o alegere foarte buna pentru a preveni sau trata mai usor problemele digestive: au putine calorii, dau repede senzatia de satietate si potolesc pofta de dulce, ofera corpului potasiu (mai greu de gasit in alte alimente) si pot fi folosite ca gustare, ca ingredient pentru un smoothie, in salate de fructe sau in diverse retete.

  • Cinci flori comestibile

    O alegere mai putin obisnuita altfel decat sub forma de dulceturi sau ceaiuri (bine uscate) florile nu fac in general parte din dieta cotidiana, dar sunt specii si varietati care aduc un plus de gust si culoare mai ales in dulciuri, sosuri sau amestecate cu putina miere.

  • Trucuri pentru a va bucura mai mult de flori proaspete

    Cu doar cateva trucuri simple va veti putea bucura de flori mai multa vreme

  • Pastrarea florilor proaspete

    Unul dintre dezavantajele cele mai mari atunci cand vine vorba de florile primite cadou sau cumparate special pentru a decora placut locuinta ne este cunoscut tuturor. De regula acestea se ofilesc foarte repede.


Warning: fopen(cache/dcb2576935f4fb9e7ed741d1bad5fd97) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139