Scindapsus(S. pictus - Epipremnum pictum)

Denumire stiintifica
Scindapsus(S. pictus - Epipremnum pictum)

Denumire populara
Satin potos, Iedera diavolului

Specii si varietati
S. aureus - Cultivaruri: Golden Queen, Marble Queen; S. pictus - Varietatea: argyraeus.

Are cresterea taratoare si frunzisul bogat, se prezinta sub forma de liana viguroasa, cu frunze oval cordiforme, groase, stralucitoare. Culoarea de fond este verde, peste ea suprapunandu-se pete si striuri galbene.

Ingrijire
Se uda moderat pe toata perioada anului. Pulverizarea cu apa se face frecvent. Transplantarea are loc primavara numai daca este necesar.

Articole asemănătoare

 • Remedii naturiste cu sare

  Sarea grunjoasa poate fi folosita ca adjuvant atunci cand apar atat de nesuferitele dureri in gat, fie ca este vorba de laringite sau faringite, fie de o senzatie de jena dupa un suc prea rece sau o inghetata mancata repede. Se face gargara cu un pahar de apa fierbinte in care s-au dizolvat doua lingurite de sare, clatind apoi gura cu apa curata.

 • Sase greseli pe care nu trebuie sa le faci in gradina

  Tineti un “jurnal de gradina”, unde sa va notati, eventual insotind randurile cu diagrame si desene, ce si cand ati plantat, unde, cum s-au dezvoltat trandafirii, daca bujorii au avut suficienta lumina si apa, cat mai aveti (estimativ) pana la prima recolta de rosii sau primele mere. In afara aspectului practic puteti sa lipiti din loc in loc si fotografii, pentru a va aminti mai tarziu cum arata gradina la inceput.

 • Cartofii King Edward

  Soi de cartofi albi medii spre mari, fainosi, recomandati pentru copt, piure dar si pentru cartofi prajiti, King Edward este una dintre cele mai intalnite varietati in Marea Britanie, unde s-a impus de peste un secol ca o alegere excelenta pentru suprafete medii si mari.

 • Trandafirii Desse

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, bicolori, rezistenti si parfumati, Desse este o varietate care s-a bucurat de la bun inceput de aprecierea cultivatorilor, dar si de cea a florarilor.

 • Merele Golden Delicious

  Unul dintre cele mai apreciate si cultivate soiuri de mar din toata lumea, aceasta varietate de origine nord-americana (a inceput sa fie cultivata in SUA spre sfarsitul secolului al XIX-lea, initial in statul Virginia) s-a raspandit cu rapiditate in toata lumea, consumatorii fiind atrasi de gustul placut, dulce, culoarea frumoasa, rezistenta la transport si depozitare, dar si de versatilitatea acestor mere aurii, cu aroma dominata de notele fructate.


Warning: fopen(cache/5d21a15e64899db230d4db8b8cbe8cde) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139