Selaginella

Denumire stiintifica
Selaginella

Denumire populara
Selaginela

Specii si varietati
S. emmeliana, S. martensii, S. kraussiana, S. uncinata

Este o planta de talie mica, asemanatoare muschiului de pe scoarta copacilor. Poate avea crestere taratoare sau verticala. Frunzele sunt mici, ca niste solzi, semanand foarte bine cu cele ale ferigilor.

Ingrijire
Udarea se face cu apa caduta. Pefera caldura moderata si semiumbra. Transplantarea se executa primavara, numai daca planta s-a indesit prea mult.

Articole asemănătoare

  • Terariu - o lume in miniatura

    Un terariu este, prin definitie, o gradina aflata sub sticla. Aceasta tehnica era foarte populara in perioada victoriana si acum se pare ca incepe sa castige din ce in ce mai mult teren. Astfel se pot recrea tot felul de "peisaje", de la terenuri impadurite, pana la un mini desert sau o jungla tropicala. Mai mult, daca adaugati si animale sau insecte, gradina in miniatura va deveni un vivariu.

  • Feng Shui si plantele de interior

    In Feng Shui, plantele genereaza propriul lor camp de energie ch'i, creaza o atmosfera mai proaspata si ajuta la compensarea elementelor moarte din casa, cum ar fi plasticul si alte substante sintetice. Asezati plantele...


Warning: fopen(cache/919779c9b39e2c7827f151311c79b7cf) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139