Spiral Aloe (Aloe polyphylla)

 Spiral Aloe este o planta ce creste in zonele montane bazaltice (Muntii Maluti) din Lesotho (Africa de Sud). Numele de "polyphylla" provine de la compunerea celor doua cuvinte: "poli"- care inseamna multe si "phylla" - frunze.

Aceasta creste in crapaturile stancilor, la altitudini mari si face parte din familia Aloeaceae.

Perioada de inflorire a plantei este in anotimpurile de primavara si vara. Se dezvolta cel mai bine daca solul este bine drenat. Este toleranta la seceta, si nu este pretentioasa, putand creste fara multe eforturi de intretinere.

Planta Spiral Aloe are frunzele aranjate intr-o spirala perfecta. Aceasta spirala poate fi in sensul acelor de ceasornic si este formata din cinci randuri de frunze, fiecare rand avand intre 15 si 30 de frunze.

Frunzele individuale sunt largi la baza si subtiri la varf. Frunzele sunt, de asemenea, moi, flexibile si sunt de culoare verde. Principala sa utilitate este aceea de planta ornamentala.

Acest tip de aloe a fost utilizat de triburi din Africa in scopuri medicinale si magice (Muthi).

Actualmente aceasta planta este pe cale de disparitie. Principala metoda utilizata in prezent pentru conservarea Spiral Aloe este propagarea artificiala.

Articole asemănătoare

 • Flori care te ajuta sa dormi mai bine

  O planta rezistenta ce are nevoie de mai putina ingrijire decat alte specii, aloe vera este si un remarcabil purificator natural al aerului

 • Prin ce este speciala aloe vera?

  Cunoasteti motivele pentru care planta aloe vera si-a castigat prestigiul in domeniul farmaceutic?

 • Aloe Vera, o planta miraculoasa

  Denumita de vechii egipteni si chinezi "elixirul tineretii", "planta nemuririi" sau "remediu armonios", Aloe Vera este o planta medicinala care are efecte benefice asupra sanatatii si totodata este principalul ingredient utilizat in industria cosmetica.

 • Sanatate cu Aloe Vera

  Aloe vera este o planta aproape magica, cunoscuta inca din antichitate pentru virtutile ei terapeutice cu totul speciale. Vechii egipteni foloseau aloe pentru intretinerea frumusetii, chinezii o numeau medicamentul armoniei, iar amerindienii vindecatorul tacut, iar rusii ii spun elixirul longevitatii.

 • Tratamente naturiste cu aloe, echinacea, usturoi

  Crestem plante pentru ca ne place si pentru ca ele ne infrumuseteaza gradina, casa si, de ce nu, viata... In afara de asta, ele ne pot fi si aliati in lupta cu anumite stari de discomfort sau chiar boli...


Warning: fopen(cache/31abf09ebc9c11a3705b49355850b463) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139